Umutlar vardır kırılan ve bir daha onarılması mümkün olmayan hayatımızın bazı merhalelerinde yaşadığımız ve bizi bir ömür etkileyen hayatımızın akışını değiştiren belki olması gerekendir belkide hakkımızda hayırlısı olduğu içindir bilemeyiz.

çocukluğumda resim yapmaya kabiliyetim yeteneğim vardı. gördüğüm  şekilleri yerleri maddeleri çok başarılı bir şekilde resmederdim. sanırım bu istek bana bir gün zeytinburnunda Abdülhak Hamit Ortaokulu nun bahçesinde aynı okulda okuyan recep abimi (halamın oğlu)beklerken…

yanıma gelen bir öğrenci'nin hocanın beni çağırdığını söylemesiyle hocanın yanına gittik. sınıfta resim dersi görüyorlardı. hoca bir sandalyeye beni oturtup sınıftaki öğrencilere hadi bakalım bu kardeşinizin portresini çizin demişti. yani kısacası konu mankenliği yapmıştık bir ders boyunca.

sanırım resim çizmedeki kabiliyetim o günün eseriydi. ilkokula gittiğim yıllarda resim derslerim hep pekiyi'idi.  öğretmenimizin adı süreyya kalaycıoğlu idi. ilk okulda 5 yıl öğretmenimizdi bir ara hastalandı bir süre okula gelmedi. onun gelemediği günlerde yerine gelen öğretmen bir gün resim dersinde dergi üzerindeki harmanyeri  resmini çizmemizi istedi. benim için basitti ve aynısını çizdim resmi teslim ettiğimde kopya çizdiğimi ima ederek kızdı. benim ve yanımdaki arkadaşlarımın söylemelerinede  inanmadı bende resmi elinden çekip aldım. üzgün ve kızgın bir şekilde yerime oturdum.

o günden sonra resim çizmeye olan isteğim yavaş yavaş azaldı  şimdi bize düşen olanda hayır vardır demek ve bizde öyle diyoruz. demem o’ki dostlar, bilhassa eğitimciler geleceğimiz olan gençlerin kabiliyetlerini keşfettiğinizde onları kabiliyeti üzere yönlendirin başarılı olacakları meslekleri seçmelerine yardımcı olun. onların becerilerini köreltmeyin. gelecekte bu genç beyinlerin, kabiliyetleri sayesinde ülkemizin geleceğini daha aydınlık yarınlara ulaştırabileceği düşüncesini aklımızdan hiç çıkartmayalım.

yetiştirdiğiniz gençleri proje üreten ülkesi için çalışan yaptığı projelerle ülkemizi uluslararası platformlarda başarıdan başarıya koşturacak beyinler haline getirmek elinizde gençlerin geleceğini becerilerini kabiliyetlerini törpüleyip karartmayın  vesselam..

Tüm öğretim görevlilerinin 24 kasım öğretmenler gününü tebrik ederim