Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün, İmam Hatip okulları arasında geleneksel olarak düzenlediği 'Genç Sada' Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Batı Karadeniz Bölge Yarışması büyük bir katılımla Sinop'ta gerçekleştirildi.

Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya; Sinop, Ankara, Bolu, Zonguldak, Karabük, Bartın, Çankırı, Kastamonu, Çorum ve Kırıkkale olmak üzere 10 ilden 13 lise ve 14 ortaokul katıldı.

Öğleden önce İmam Hatip Liseleri, öğleden sonra İmam Hatip Ortaokulları arasında olmak üzere iki bölümde gerçekleştirilen ve 'kaybedeni olmayan yarışma' sloganıyla düzenlenen yarışmayı Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Din Öğretimi Şube Müdürü Hüseyin Demirbaş ile çok sayıda Kur'an sevdalısı izledi.

Sinop Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen'in okuduğu açılış Kura'n-ı Kerimi ile başlayan yarışmada öğrenciler kura ile belirlenen sıraya göre okuyuşlarını gerçekleştirdi.
       
Sinop Üniversitesi ve Sinop Müftülüğünden alanında uzman hocalardan oluşan jüri yarışmacılara puan verdi.

Yarışma Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Tasavvuf Musikisi Korosunun söylediği ilahileri ardından ödül töreniyle tamamlandı.
 
Yarışmada liseler kategorisinde; Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olurken, Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Ankara Kızılcahamam Şehit Zekeriye Yurdakul Anadolu İmam üçüncü ve Türkeli Anadolu İmam Hatip Lisesi'de dördüncü oldu.

Ortaokullar arasında ise; Ankara Kahramankazan İmam Hatip Ortaokulu birinci, Kozlu Şehit Yusuf Yelkenci İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Ankara Mamak Osman Yüksel Serdengeçti Kız Anadolu İmam Hatip ortaokulu ise üçüncü oldu.

Yarışmada birinciliği elde eden Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesinden ve Ankara Kahramankazan İmam Hatip Orta Okulu Türkiye finallerine katılmak için 8 Mayıs'ta Ankara'da yarışacak.

Editör: Serhat Özşahin