Bursa'da liseli gençler bilimi konuşacak Bursa'da liseli gençler bilimi konuşacak

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde evli iki ressam evde yaptıkları birbirinden güzel resimleri köy meydanında açtıkları sergide görücüye çıkardı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kavaklı köyünde yaşayan öğretmen Elif ile Mesut Özdemir isimli ressam çift, evde yaptıkları resimleri köy meydanında sergiledi. 20 resim tablosunu aylar sonra bitirip sergileyen öğretmenler öğrencilere resim sanatını tanıtmaya çalışıyor. Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde halk eğitim merkezi bünyesinde daha önce sergi açan çift yıllar sonra kendi köylerinde sergi açtı. Öğrencilere birbirinden güzel resimleri tanıtan çift tabloların tanesini 5 ile 10 bin lira arasında satışa çıkardı. Yetkililere çağrıda bulunan çift resim tablolarını başka bölgelerde açmak için destek istedi. Elif Özdemir isimli ressam, "Köyümüzde eşimle beraber yaptığımız resimleri sergiledik. Daha önce Doğubeyazıt ilçesinde sergi açmıştık şimdi kendi köyümüzde açtık çok güzel geçti. 5 ile 10 bin lira arasında satışını yapıyoruz" dedi.

Mesut Özdemir ise ’’Köyümüzdeki okulda bu faaliyeti yaptık resimlerimizi tanıttık. Yetkililerimize seslenmek istiyorum başka bölgelerde de bunları sergilemek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: iha