TÜİK Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre Eylül ayında Sinop genelinde konut satışları 299 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,7 oranında  azaldığı görüldü. Eylül ayında Sinop, en fazla konut satışının gerçekleştiği 65. il oldu.

SİNOP’TA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI 74 ADET OLARAK GERÇEKLEŞİRKEN DİĞER SATIŞ TÜRLERİ SONUCU 225 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Eylül ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 74 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49 azaldığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 24,7 olarak gerçekleşti. Sinop, ipotekli konut satış oranının en yüksek olduğu 39. il oldu. İpotekli satılan konutların 31 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 43 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.
Diğer konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,4 oranında azalarak 225 adet oldu. Eylül ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 75,3 olarak hesaplandı.

SİNOP’TA 117 KONUT İLK DEFA SATILIRKEN İKİNCİ EL KONUT SATIŞINDA 182 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Sinop genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 41,8 oranında azalarak 117 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 39,1 olarak açıklandı. Ülke genelinde Sinop, ilk konut satış oranının en yüksek olduğu 26. il oldu. 
Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,1 azalarak 182 adet oldu. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 60,9 oldu.

Editör: Vitrin Haber