TÜİK Başkanlığı tarafından açıklanan 2019 yılı Eylül ayı Konut Satış İstatistikleri hakkında TÜİK Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre; Sinop’ta Eylül ayında 408 konut satıldı.Eylül ayında Sinop genelinde konut satışları 408 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,3 oranında  arttığı görüldü. Eylül ayında Sinop, en fazla konut satışının gerçekleştiği 58. il oldu.

SİNOP’TA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI 145 ADET OLARAK GERÇEKLEŞİRKEN DİĞER SATIŞ TÜRLERİ SONUCU 263 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Eylül ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 145 olarak açıklandı. İpotekli konut satışlarının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 400 oranında arttığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 36 olarak gerçekleşti. Sinop, ipotekli konut satış oranının en yüksek olduğu 53. il oldu. İpotekli satılan konutların 74 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 71 tanesi ikinci el satış oldu.
Diğer konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,8 oranında azalarak 263 adede geriledi. Eylül ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 64 olarak hesaplandı.

SİNOP’TA 201 KONUT İLK DEFA SATILIRKEN İKİNCİ EL KONUT SATIŞINDA 207 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Sinop genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,8 oranında artarak 201 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 49 olarak açıklandı. Ülke genelinde Sinop, ilk konut satış oranının en yüksek olduğu 11. il oldu. 
Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,5 artarak 207 adede yükseldi. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 51 oldu.
 
bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 45,6 artarak 214 adede yükseldi. Çankırı’daki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 64 olarak hesaplandı.

Editör: Vitrin Haber