Törene Vali Dr. Ahmet Cengiz, İŞKUR İl Müdürü Mikail Gökarslan, KOSGEP Müdürü Gürsel Kızılaslan, Bilim ve Teknoloji Müdürü Turan Durmaz, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel ve uygulamalı girişimcilik eğitimi alanlar katıldı.

KOSGEP Müdürü Gürsel Kızılarslan; “Yaklaşık 1 yıl içerisinde Sinop’ta 400 girişimcimiz sertifikalarını aldılar. Bu dağıttığımız 400 sertifika sahibinden 100’ü işletmelerini açmış durumda umuyorum ki şimdi sertifikalarını dağıtacağımız 50 girişimcimizde ileride kendi işletmelerini açacaklardır” dedi.

Ardından konuşma yapan İŞKUR Müdürü Mikail Gökarslan ise, İŞKUR olarak kursiyerlere verilen özel imkanlar ve verilen dersler ile ilgili genel bilgilendirme yaptı ve ilerde kursiyerlerin hem kendi işyerlerini açması hem de yeni istihdam alanlarının oluşturulmasının Sinop’u kalkındırma adına çok büyük bir proje olduğunun altını çizdi.
Vali Ahmet Cengiz, Sinop tarihinde 2012 yılının İŞKUR'un en fazla kaynak aktardığı ve en fazla personel istihdam ettiği yıl olduğunu belirtti.

Sinop'un 203 bin nüfusu olmasına rağmen Türkiye'de İŞKUR'dan ya da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan en fazla kaynak alan illerin başında geldiğini ifade eden Cengiz, "Sinop'ta artık güzel işler oluyor. Biz artık bardağın dolu tarafından bakmıyoruz. Biz artık gerçeği ifade ediyoruz. İŞKUR'da olduğu gibi KOSGEP'te de iyi şeyler olmaya başladı. Bu kadar kalabalık girişimci grubunu ilk defa görüyorum. Burada gerçekleştirilen törende sizlere verilen belgelerin önemli olan yanı kullanılabilmesi. Buradan girişimcilere ve esnaflarımıza bir tavsiyem var. Hangi işi yaparsanız yapın kendinizi geliştirin, okuyun, işinizi ve gündemi takip edin. O iş en iyi nerede yapılıyor onu araştırın. Her işin bir püf noktaları var. Hangi işi yaparsanız yapın işinizi küçümsemeyin" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar sertifikalarını Vali Dr. Ahmet Cengiz, İŞKUR İl Müdürü Mikail Gökarslan, KOSGEP Müdürü Gürsel Kızılaslan, Bilim ve Teknoloji Müdürü Turan Durmaz ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet’in elinden aldı. 









Editör: Vitrin Haber