Sinop Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü Sami Şahin, 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun’un 17.11.2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla vatandaşlara büyük kolaylık sağlandığını belirten İl Müdürü Şahin, yeniden yapılandırma kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu’na ilişkin prim borçları için son başvuru tarihinin 31 Aralık 2020'den 1 Şubat 2021 tarihine uzatıldığını kaydetti. 

İl Müdürü Şahin, yapılandırma kapsamında sigorta primlerinin, genel sağlık sigortası priminin, işsizlik sigortası priminin, idari para cezalarının, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların ve Bağ-Kur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakların yapılandırma kapsamında olduğunu hatırlattı.

Sami Şahin, kapsamdaki borçlara başvuru yapamayan vatandaşların ister evlerinden ister işyerlerinden e-sigorta, e- devlet üzerinden veya en yakın Sosyal Güvenlik İl / Merkez Müdürlüklerinden yapılandırma müracaatını 1 Şubat 2021 tarihine kadar yapmalarının menfaatlerine olacağını dile getirdi. Kanunun verdiği süre uzatım yetkisinin de kullanıldığını ifade eden Sinop SGK İl Müdürü Sami Şahin, "17/11/2020 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun” hükümlerinden yararlanmak için öngörülmüş olan başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri, 30/12/2020 tarihli ve 31350 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 3343 Karar Sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla birer ay uzatıldı.

Söz konusu Karar üzerine, yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin 1 Şubat 2021 tarihi bitimine kadar başvuruda bulunmaları ve başvuru üzerine yapılandırılan alacaklara ilişkin ilk taksit ödemelerini 31 Mart 2021 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir" dedi.

İl Müdürü Sami Şahin; 7256 sayılı Yapılandırma Kanun kapsamına hangi borçların girdiğini, başvuru süresinin ve ödeme şekillerinin nasıl yapılacağı ve avantajları gibi konularda daha detayların Kurumun web sitesinde bulunduğu dile getirdi.

Editör: Vitrin Haber