Sinop Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren ve Sinova markasıyla Avrupa'nın birçok ülkesine yatak ve baza mekanizmaları ihraç eden Çeliksan firması kaynak işlerinde robot kullanımına başladı. Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, İsviçre, Polonya, Bosna Hersek, Slovenya, Sırbistan, Hollanda, Romanya ve Çek Cumhuriyeti’nin önde gelen firmaları ile çalışan Çeliksan, bu açılımıyla üretimini daha verimli hale getirmeyi hedefliyor. 

Bünyelerine kazandırdıkları robotik kaynak makinesiyle, bu teknolojiyi ilk olarak kullanmanın gururunu yaşadıklarını belirten firma sahibi Cihan Çelik, ürün kalitesinin artırılmasının yanında, iş gücünden de önemli ölçüde tasarruf elde etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 

ÜRETİMİMİZİN YÜZDE 99'U YURT DIŞINA GİDİYOR

Firma hakkında bilgi veren Cihan Çelik: "1974 yılında küçük sanayi de rahmetli babamız Celal Çelik tarafından masa sandalye yapımı ile faaliyete başlayan firmamız, 2000 yılında Limited şirketi tüzel kişiliği kazanmış ve 2004 yılında Organize Sanayi Bölgesinde kurduğumuz 7 bin 400 metrekare arsa üzerine kurulmuş fabrika ve 2006 yılında SİNOVA marka patenti ile ürünlerimizi tescillendirerek kendi markamızla üretimimize hız kazandırmış bulunmaktayız. Şirketimizde 37 mavi yakalı ve 12 beyaz yakalı olmak üzere toplam 49 personeli ile faaliyetine devam eden firmamız ürettiği ürünlerin yüzde 99’unu yurt dışına ihraç etmekte.

AVRUPA PAZARINDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİBİZ

Ürünlerimizin % 99’unu yurt dışına ihraç eden bir firma olarak her geçen gün ürün kalitemizi artırmanın ve ürün yelpazemizi genişletmenin çabası içerisinde yer almaktayız. Bu kapsamda da Avrupa ülkelerinin istediği ürün kalitesini yakalamış olan işletmemiz, kalite standartlarında müşteri isteklerine cevap verebilmek ve teknolojik gelişmelerden yararlanılarak rekabet gücünü artırabilmek için Pazar araştırmalarına ve Ar-Ge çalışmalarına da ağırlık vermekte. Yatak-Baza mekanizmalarında, ürün yelpazemiz ve kalitemiz ile Avrupa pazarında önemli bir yere sahip bulunmaktayız. Ancak bu paydan daha çok yararlanmak için şirket finansman yapısı da dikkate alınarak üretimimizde son teknolojiyi kullanmaya çalışmaktayız. Bu kapsamda da, yanımızda olan bizlere destek olan KOSGEB Sinop Müdürlüğü’ne de, desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunmak isteriz" dedi. 

İLK OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Firma olarak gelişen teknolojiye ayak uydurmak istediklerini ve bu konuda çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Cihan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Firmaların gelişen teknolojiye ayak uydurmadan ayakta kalabilmeleri mümkün bulunmamaktadır. Bunun da farkında olan şirketimiz, üretimimizde kullanılmak üzere bünyesine yeni kattığı hassas robotik kaynak makinesi ile, ülkemizde bu teknolojiyi ilk olarak kullanmanın gururunu yaşamaktayız. Ki zamanla ne kadar doğru bir karar verdiğimizin de farkına varmış bulunmaktayız.  Son teknoloji robotik kaynak makinesi ile ürünlerimizin kalitesi artırılmış ve iş gücünden önemli ölçüde tasarruf elde edilmektedir.

MÜŞTERİ YELPAZEMİZİ GENİŞLETMEK İSTİYORUZ

Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, İsviçre, Polonya, Bosna Hersek, Slovenya, Sırbistan, Hollanda, Romanya, Çek Cumhuriyeti’nin önde gelen firmaları ile çalışmaktayız ve yurt dışındaki fuarlara katılarak müşteri yelpazemizi genişleterek ihracat kapasitemizi artırmaya yönelik çalışmalar yapmaktayız. Uluslararası Mobilya Endüstrisinin Avrupa’daki en önemli fuarı olan ve Mayıs ayında Almanya-Koln’de yapılacak olan İnterzum-2019 fuarına katılacak olan şirketimiz yeni ürünlerinin tanıtımını yaparak, ulaşamadığımız müşterilere ulaşma şansı yakalayarak müşteri yelpazemizi genişletmeyi planlamaktayız. Artan ihracat kapasitemize cevap verebilmek adına fabrika binamıza ek olarak yeni bina yapmaktayız ve Şubat sonunda bitirilmesini planlanmaktayız. 2018 yılı ekonomik iniş çıkışların olduğu bir yıl oldu. Bizim için çok iyi bir yıl olmadı ancak kötü bir yıl oldu diyemeyiz. 2019 yılında inancımızda umudumuzda büyümek yönünde ve biz bu işe gönül verdik.


 

Editör: Vitrin Haber