İSTANBUL (AA) - Huawei ICT Competition 2023-2024 Avrupa Bölgesi Finali Ödül Töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

"Bağlantı, Zafer, Gelecek" temasıyla düzenlenen uluslararası bilişim yarışması Huawei ICT Competition 2023-2024'ün Avrupa Bölgesi Ödül Töreni İstanbul’da gerçekleştirildi.

Anadolu Isuzu Berlin'de elektrikli otobüslerini sergiledi Anadolu Isuzu Berlin'de elektrikli otobüslerini sergiledi

İnovasyon, ağ, bulut ve bilgi işlem olmak üzere 4 ana bölümde düzenlenen yarışmaya Avrupa'dan 22 ülke ve 100'den fazla üniversiteden 700'den fazla öğrenci katıldı.

Yarışmayı Türkiye'den MEF Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi, Polonya'dan Pozan Teknoloji Üniversitesi ve İtalya'dan K Labs Academy öğrencileri kazandı. Bölgesel finalden başarıyla ayrılan ekipler, Çin'in Shenzhen kentinde düzenlenecek yarışmanın küresel finaline katılacak.

Huawei Avrupa Bölgesi Başkanı ve Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Jim Lu açılış konuşmasında, Huawei ICT Competition'ın 2015 yılında başladığını, son 8 yılda 700 binden fazla genç yeteneğin bu yarışmaya katıldığını söyledi.

Huawei'nin genç yeteneklere büyük değer verdiğini kaydeden Lu, "Önümüzdeki 5 yıl içinde 100 bin öğrencinin bilişim eğitimine katkıda bulunarak, potansiyellerini tam olarak ortaya çıkarmalarına yardımcı olmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu da Gençlik ve Spor Bakanlığı yönetiminde Türkiye çapında toplam 1000 gençlik merkeziyle, Türkiye'deki gençlerin yanında olmaya devam ettiklerinin altını çizdi.

Efendioğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu tarz merkezlerle on binlerce gence ulaşmaya çalışmak sanıldığı kadar kolay bir iş değil. Burada doğru iş ortaklıklarıyla ilerleyebilmek çok önemli. Uluslararası kurumlar, sivil toplum kuruluşları, yerel şirketlerle yapılacak doğru işbirlikleri başarılı olmak için son derece kritik. Huawei ile imzaladığımız 'Huawei Genç Akademi' protokolü çerçevesinde birçok farklı alanda gerçekleştirdiğimiz işbirliği de bu başarılı ortaklıklar için önemli bir örnek. Diğer yandan dijital yeteneklerin gelişimi işsizliğin önüne geçmek için de önemli bir etken."

Çin'in İstanbul Başkonsolosu Xiadong Wei, Huawei'ye katkıları için teşekkürlerini iletti.

Wei, "Bu tarz yarışmalar, bilişim alanındaki gelişmelerin de hızlanmasına önemli oranda katkı sağlamaktadır. Huawei bu alanda son derece deneyimli ve daha önce sekiz ICT Competition etkinliğini hayata geçirdi." ifadelerini kullandı.

Huawei Avrupa Strateji Direktörü Tide Xu da konuşmasında, sıfır karbon hedefi ve dijitalleşmenin akıllı bir dünyaya yönelik önemli endüstriyel trendler arasında olduğunu ve bilişim sektörünün akıllı bir dünya yaratmanın kilit noktalarından biri olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Huawei arasında, 'Huawei Genç Akademi' anlaşması imzalandı. Dereceye girenlere, ödüllerini Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu ve yetkililer takdim etti

Kaynak: aa