Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, Ramazan pidesinin gramajına göre 1,5 ve 3 TL'den satılacağını açıkladı.

Fırıncı esnafının bu yıl Covit-19 salgını ile ilgili zam istemediğini belirten Başkanı Haydar Gündoğdu, fırıncı esnaflarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Bu kapsamda fırıncı esnafıyla yaptıkları toplantı sonucu fiyatların geçen yılla aynı olmasına karar verildiğini dile getirdi. Gündoğdu, 200 gram Ramazan pidesinin 1,5 TL, 400 gram Ramazan pidesinin ise 3 TL olarak satılacağını hatırlattı.

Gündoğdu: "Fırıncılarımız Covit-19 salgını nedeniyle fiyatlarda zam yapmak istemediklerini dile getirdiler. Bizde kendilerine halkımız adına memnuniyetimizi ifade ettik. Fırıncı esnafımıza teşekkür ediyoruz" dedi. Haydan Gündoğdu, komşu il Kastamonu'da bu yıl 400 gram pidenin 3,5 TL'den satıla

FIRINLAR İKİ SAAT ÖNCE FAALİYETİNİ DURDURACAK
Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel'de fırıncı esnafının bu noktadaki hassasiyetinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan pidesi ve ekmek üretiminin iftardan 2 saat önce sonlandırılacağını dile getiren ve Sinop'ta İl Umumi Hıfzıssıha Kurulunun aldığı kararı anımsatan Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel: "İlimiz genelinde Ramazan pidesi ile ilgili olarak; Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi amacıyla fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımının iftardan 2 saat önce sonlandırılmasına karar verildi. Vatandaşlarımızın sosyal mesafe kurallarına uymalarının sağlanması noktasında bu karar alındı" diye konuştu.



 

Editör: Vitrin Haber