Sofraların vazgeçilmezi ekmeğe zam geldi. Buna göre 250 gram ekmeğin fiyatı 1,5 lira oldu. Konuyla ilgili bilgi veren Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel, zamma ilişkin alınan kararın Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından zammın uygulandığını söyledi. 

BAKANLIK İKİ KEZ ONAYLAMADI
Daha önce iki kez zam talebin bakanlık tarafından reddedildiğini kaydeden Mehmet Yüksel, "Zamma ilişkin iki kez başvuru yapıldı, ikisinden de ret kararı gelmişti. Bu kez tekrar komisyon oluşturuldu, aldığımız kararı tekrar federasyona gönderdik. Federasyondan gelen onay üzerine konu tekrar bakanlığa gitti. Bakanlık bu kez zammı onayladı. Bakanlık 1 kilogram hamur için 6 TL'yi geçmemek kaydıyla onay vermiş oldu. Yani buna göre 1,25 TL'den satılan 250 gramlık ekmeğin fiyatı 1,50 TL'ye yükselmiş oldu" dedi. 

ZAMMIN NEDENİ ARTAN MALİYETLER 
Artan maliyetlerin zammı mecbur kıldığını belirten Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel: "Bir yıldır artan maliyetler nedeniyle bu zam bekleniyordu. Fırıncılar ilk yakıt zammı, ardından da asgari ücret zammı ardından ekmek fiyatında artış istemişlerdi. Ancak bakanlık bunu kabul etmemişti" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber