Sinop'ta tek güne düşürülmesi ardından yeni düzenlemeyle bu haftadan itibaren Pazartesi ve Perşembe günleri açılmasına izin verilen pazaryeri kararı ardından gözler Gelincik Mahallesinde her hafta kurulan Cumartesi pazarına çevrildi. 

Belediye Başkanı Barış Ayhan Cumartesi Pazarının, bayramdan sonra hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Barış Ayhan: "Cumartesi Pazarı bayramdan sonra açacağız. O bölüm dar ve basık olduğu için düzenlemesi oldukça zor. Onun için Pazartesi pazarını önce açtık. Pazartesi ve Perşembeyi gözlemleyelim, bayramdan sonra da Cumartesi pazarını açacağız" dedi.

Öte yandan haftada tek güne düşürülen kent merkezindeki pazarın tekrar iki güne çıkartılması kararını değerlendiren Başkan Ayhan: "İçişleri Bakanlığı genelgelerinde belirtilen il, ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazar yerlerinde kısıtlamaların kaldırılabileceğine ilişkin kararı üzere; kentimizde Kapalı Pazar yeri alanımız Pazartesi ve Perşembe günleri tezgahlar arası mesafe kuralı, satıcılara maske ve eldiven kullanımı, sosyal mesafe kuralı uygulanarak bu haftadan itibaren hizmet vermeye başladı. Vatandaşlarımızın bu kritik süreçte kurallara uyarak alışveriş yapmalarını önemle rica ediyorum" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber