Üye sayını arttırmaya devam eden Sinop İş İnsanları Derneği (SİNDER), kadın üye sayısını da güçlendirdi. SİNDER'in kadın üyeleri, geçtiğimiz günlerde derneğe üye olan Nejla Taşkıran'ın işlettiği Deniz Cafe’de Dernek Başkanı Yılmaz Öz ile bir araya geldi. 

Dernek çalışmalarının masaya yatırıldığı programda, üyeler arası tanışma ve kaynaşma imkanı da sağlanmış oldu. Yapılan programın kadın üyelerle yapılan ilk toplantı olduğunu belirten Yılmaz Öz, "Kadın üyelerimizle yapılan ilk toplantıda üyelerimiz birbirleriyle tanışarak kaynaşma sağlandı. Sinop İş İnsanları Derneğine neden gerek olduğunu, niçin kurulduğunu, amaçlarımızı ve bundan sonraki projelerimizi anlattık. 'Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır' atasözü ile tamamen ileriye dönük projelerimizi değerlendirdik. Üyelerin önce kendi içinde ticaret yaparak birbirimize destek olmamızı vurguladık. Kadın üyelerimiz de bu şekilde güçlenerek Sinoplu'ya ve Sinop’a fayda sağlayacak projeler üretip istihdam oluşturmaya çalışma konusunda görüş bildirdiler. 

Sinop’umuzda üreten kadınların ürettiklerini pazarlayacak ve değerlendirecek imkanların yetersiz olduğu konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Konu hakkında planlar yapıldı. Kadın iş insanları ile Sinop için neler yapılabileceği, ilimiz ekonomisine nasıl katkıda bulunulabileceği, ilimiz ekonomisinde kadınlarımızın gücünün nasıl ses getireceği gibi düşünceleriyle fikir alışverişinde bulunduk. 

Sinop ve ilçelerindeki kadın kooperatiflerinin bir çatı altında toplandığında daha güçlü ve etkin projelerin yapılabileceğini ve bunun biran önce hayata geçirilmesi gerektiği konuşuldu. 

Kadın üyelere her türlü desteği vereceğimizi söyledik. Gerekli kurum ve kuruluşlardan gerekli desteği alabilmek için çaba sarf edeceğimizin sözünü verdik. İlimizde gençlerimize iş imkanı yok, gençlerimiz dışarı gidiyor. Bu sebeple göç veriyoruz. Gençlerimize iş imkanı oluşturacak projeler üretme zorunluluğu konusu konuşuldu. Sinop ekonomisinin sanayi ile mi turizm ile mi nasıl öne çıkabileceği konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Sinop’un doğru düzgün tanıtılamadığını, fuarların yetersiz ve eksik olduğunu konuştuk. Toplantımızda ilimizin sadece mantı, kestane, pirinç, hamsi ve nokuldan  ibaret olmadığı konusunda görüşler bildirdi. Sinop’a gelen bir yabancının Paşa Tabyaları’nı, tarihi medreseyi bile bilmediği dile getirildi. Gelen turistlere hizmet edilmediği konusunda görüşlerimizi bildirdik.

Yapılan fuarlarla ilgili tüm arkadaşlar görüşlerini bildirdi. Fuarlarla ilgili amacının dışında katılımların olduğu konusunda tüm bayanlarımız görüşlerini bildirdi. Fuarların amacı sadece yöreyi tanıtmak, o yörenin esnafına kazanım sağlamak olması gerekmektedir” diye konuştu.

SİNDER Başkanı Yılmaz Öz ayrıca Ankara'da yapılacak Sinop Tanıtım Günlerine de katılacaklarını dile getirdi.

Editör: Vitrin Haber