Sinop İş İnsanları Derneği (SİNDER) Başkan Yılmaz Öz beraberindeki yönetim kurulu üyesi Ebru Uysal ve Ali Gündoğdu, dernek üyeleri Nejla Taşkıran, Elmas Aydın, Aykut Çetin, Bülent Cevdet Durdu, Tamer Konuk ve Sinan Tulu ile birlikte Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu‘nu makamında ziyaret etti.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sırasında SİNDER Başkan’ı Yılmaz Öz, Vali Karaömeroğlu'na SİNDER'in kuruluş aşaması ve amaçları ile dernek çalışmaları hakkında geniş bilgi verdi. Ziyaret sırasında Sinop ile ilgili önemli konular ele alındı. Vali Erol Karaömeroğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Gerçekleştirdikleri ziyaretin Sinop adına oldukça verimli geçtiğini belirten Başkan Yılmaz Öz, ziyaret sırasında görüşülen konular hakkında Vitrinhaber'e konuştu.

Vali Karaömeroğlu ile Sinop gündemini değerlendirdiklerini kaydeden Yılmaz Öz, "Sayın valimize SİNDER’in kurulma amacı ve çalışmaları hakkında konuştuk. Bazı STK'lar tarafından düzenlenen Sinop tanıtım günlerinin, düzenlendiği tarihlerde katılım sağlayanların etkinliklerin kötü hava şartlarına denk geldiği için sıkıntı yaşandığını anlattık. Tanıtım günlerinin bahar aylarında yapılmasının daha iyi olacağını söyledik. İlimizin daha iyi tanınması için tarihi yerlerini; tarihi medrese, Paşa Tabyaları, Boyabat Kalesi, İnatlı Mağarası, Durakhan gibi alanlar daha ön planda tutmamız gerekiyor. Sinop tanıtım günlerinde sadece Sinop esnafına yer verilmesi gerektiğini ve yöresel ürünlerimizle daha fazla yer alınmasının önemini anlattık. Sinop günlerinde sadece Sinoplu esnaf ve Sinop’un yöresel ürünleri olmalı. Fuar organizasyonlarının Sinop Valiliği tarafından organize edilmesi gerektiği gibi konularda fikirlerimizi  sayın valimize ilettik.

Ayrıca Sinop’un en önemli sorunları olan trafik, meydan projesi, imar ve iskan konularını ve Sinop esnafımızın bu konudaki sıkıntılarını dile getirerek sayın valimizle bilgi alışverişinde bulunduk. Sinop İş İnsanları Derneği olarak bizim derdimiz Sinop. İşimiz Sinop. Biz Sinop sevdalısıyız. Sinop gönüllüleri olarak her türlü sorunların çözümünde aktif olarak kentin tüm dinamiklerinin yanlarında olacağız. Bizleri, yönetimimizi ve üyelerimizi makamında çok samimi bir şekilde ağırlayan  sayın valimize teşekkür ediyoruz" dedi.  

Editör: Vitrin Haber