Bünyesinde, 96 dernek ve 380 bin üye barındıran Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) pandemi döneminin açtğı ekonomik yaraları pansuman yapıp hızlıca iyilştirebilmek için, Sinoplu İşadamlarını ortak akıl toplantısında buluşturdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Sinop’un önde gelen 300’e yakın sanayici ve işadamı katıldı.

Toplantıda, pandeminin sebep olduğu ekonomik hasar, bu hasarın giderilmesi ve bir sonraki adım olarak nasıl iyileşme olacağı, yarım kalan yatırımlar, yeni yatırım ve istihdam planları ortak akıl toplantısının konu başlıkları oldu.

Sinoplu patronlar, öncelikle SİNDEF tabelası altında oluşturulacak bir merkez inşa ederek birlikte yola çıkma kararı aldı.

İstanbul, Sinop ve ülkenin her ilinde yaşamlarını sürdürmeye devam eden Sinopluların ekonomiye katma değer sağlayacak projeleri hayata geçirmek için, ilk aşamada yaklaşık 10 milyon TL'lik yatırım sermayesi ile projeye start kararı alındı. 

İlk olarak proje yürütme kurulu başkanı ve SİNDEF Genel Başkanı Hasnan Dalkıran’ın yönetim ve idaresinde eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yapılacak olan “uzaktan eğitim” programı kapsamında, internet erişim imkanı olmayan öğrencilerimizin mağduriyet yaşamadan ve kesintisiz olarak eğitimlerini sürdürmeleri için her türlü imkanın sağlanacağı vurgulandı.

İBB Florya Sosyal tesislerinde 300’e yakın iş adamının katılımı ile yapılan ortak akıl toplantısı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Toplantının kapanış konuşmasını yapan İşadamı ve aynı zamanda SİNDEF genel başkanı Hasan Dalkıran, Sinop ekonomisine yön verenlerin toplantıya gösterdikleri ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dalkıran: "Gerçekleştirdiğimiz bu ortak akıl toplantısıyla, SİNDEF merkezine ilk tuğlayı koymuş olduk. İçinde bulunduğumuz ekonomik dar boğazdan, birbirimize destek olarak ve ayrı ayrı olan güçlerimizi tek merkezde, yani SİNDEF logosu altında birleştirerek daha hızlı çıkabileceğimizin bilincindeyiz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber