Gazetemiz Vitrinhaber’de Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER)’in, Avrupa'da yaşayan 120 bini aşkın Sinoplu gurbetçi için, yaz aylarında yurt dışı uçak seferlerinin başlatılması yönündeki taleplerini paylaşmamız ardından, gurbetçilerin talebine Sinop Ticaret ve Sanayi Odasından destek geldi. 

Vitrinhaber’e açıklamalarda bulunan Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş, gurbetçilerin taleplerini, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini söyledi.

Akbaş; “Gazetenizde ve internet sitenizde yer verdiğiniz haberinizle ilgili biz de bir açıklama yapmak istedik. Aslında herkesin beklentisini karşılayan bir talebi, tarafımızca Cumhurbaşkanımıza kadar ilettiğimizi söylemek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) üyelerince, keşke Sinop Havalimanı gümrüklü havalimanı olsa da, yurt dışı uçuşlarında gümrük sıkıntılarından kurtulsak diye bir talepte bulunulmuştu. Bunu da Vitrinhaber gazetesi gündeme getirmişti. Bu haber ile bizim Ankara’da düzenlenen ekonomik şura toplantısı üst üste geldi. Ankara’da yapılan şura toplantısı Sayın Cumhurbaşkanımız, TOBB Başkanlığında Rifat Hisarcıklıoğlu ve bakanların da katıldığı tüm Türkiye’deki 81 ilden Oda ve borsa başkanlarının katıldığı bir şuraydı. Bu şura ile ilgili çalışmalara biz, yaklaşık 3 ay önce başlamıştık.

 

Burada kentin sorununu, ya da ivedilikle çözülmesi gereken sorununun şurada dile getirilmesi ve bunun da takipçisi olunması noktasındaydı. Biz Sinop olarak 3 ana başlık çıkarttık. Bunlardan bir tanesi ulaştırma konusuydu. Özellikle ulaştırma konusunda da Sinop havalimanının gümrüklü havalimanı olarak yapılarak, yurt dışı uçuşlarına da imkan verecek şekilde gümrük işlemlerinin yapılmasıydı” dedi.

SİNOP HAVALİMANI KONUSU CUMHURBAŞKANIMIZIN GÜNDEMİNDE
Düzenlenen şura toplantısında, gurbetçilerin talebini de içeren konunun kürsüden direkt olarak Cumhurbaşkanına iletildiğinin altını çizen Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş, konunun artık Cumhurbaşkanının da gündeminde olduğunu ve kendilerinin öncülük ettiği bu konunun bundan sonraki süreçte siyasilerce takip edilerek sonuca ulaştırılmasını beklediklerini ifade etti. Akbaş; “Bu konu, Karadeniz bölge temsilcisi arkadaşımıza aktarıldığında özellikle Sinop havalimanını vurgulatarak kürsüden dile getirmesini istedim. Sayın Cumhurbaşkanımızın da duyduğu şu cümlelerle, Sinop havalimanına gümrük getirilmesi konusu Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza iletilmiş oldu; karayollarında yıllardır tamamlanamayan ve bölgenin turizm başta olmak üzere, sosyo ekonomik gelişmesine engel olan Sinop merkez ile Türkeli-Ayancık ilçe yolları ve Çangal yolunun ivedilikle tamamlanması.

Havayolunda ise Sinop havaalanının, gümrüklü hale getirilerek yazın direk 3 ay Almanya ve sürekli Sinop-Ankara uçuş seferlerinin başlatılması talebimiz oldu. Deniz yolunda ise Samsun limanının tam yeterlilik sağlayamadığı yük gemilerinin, Sinop organize sanayi bölgesinde bulunan Demirci Köyü limanında yapılabilir hale getirilmesini talep ettik. Bu talepler toplandığında özellikle kürsüden Sinop havalimanının gümrüklü hale getirilmesi bölge ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacaktır cümlesiyle şura kayıtlarına geçti. Bu nedenle herkesin beklentisine biz olumlu bir katkı verdiğimizi düşünüyoruz. Konu artık Cumhurbaşkanımızın da gündeminde. Biz ilgili yerlere derdimizi anlattık. Bundan sonraki süreç, siyasilerin konuyu takip ederek bize destek olmaları olacaktır” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber