Sinop Genç MÜSİAD Kuruluş Lansmanı Cumartesi günü yapıldı. 

Sinop MÜSİAD Salonunda gerçekleştirilen programa; Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Sinop MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Göksem, AK Parti 25. Dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi İl Müdürü Nedim Kaşıkırık, Sinop Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun Delen, Genç MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Muhammet Yasir Bayramoğlu, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Ensar Sinop Şube Başkanı Muhammet Başoğlu, Samsun Genç MÜSİAD Başkanı Cem Emre Çakan ile MÜSİAD üyeleri katıldı. 

GENÇLER SİNOP İÇİN ÇALIŞACAK
Genç MÜSİAD'ın tanıtım gösterimiyle başlayan programda açılış konuşması yapan Sinop Genç MÜSİAD Başkanı Halit Tuna Açıköz, tüm katılımcılara programa iştiraklerinden dolayı teşekkür etti. Açıköz, "Bugünkü heyecanımıza ortak olduğunuz için ve bize desteklerinizden dolayı Genç MÜSİAD kurucu üyeleri adına hepinize teşekkür ederiz. Bizler genç işadamları olarak, yüksek ahlak ve ileri teknoloji vizyonuyla gelişimi hedefleyen dinamik bir topluluğuz. Bizim öncelikli amacımız, toplumumuzun geçmişten günümüze getirdiği kültürel ve manevi değerlerle beslenmiş, iş ahlakını özümsemiş, örnek işadamı ve verimli işletme modelini sağlayıcı çalışmalar yapmaktır. Bunun için önemli olan ekip çalışması, kurumsallaşma ve köklü müesseselerin ortaya çıkmasına yönelik çalışmalar yapmak, gelişim ruhunun kaynak ve teknoloji ile birleşip yeni ve ileri çalışmaların ortaya çıkmasını sağlamaktır. Bizlerde Genç MÜSAD Sinop Şubesi olarak MÜSİAD’ın bizlere sunmuş olduğu misyon ve vizyon doğrultusunda sosyal ve ekonomik anlamda kalkınma yolunda mücadele eden, geleneğine bağlı, geleceğine yön veren genç ve dinamik bakışı oluşturmak ve çalışmalarımızı bu yönde faaliyete geçirmeyi görev edindik. Sinop’ta genç işadamlarının varlığını göz ardı etmeyen bizleri Genç MÜSİAD ile tanıştıran Sinop MÜSİAD Şube Başkanı Sayın Ahmet Hilmi Gökmen’e, Genç MİSAİD Sinop Şubesinin kurulmasında emeği geçen yönetim kuruluna huzurlarınızda teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şubemizin Sinop’umuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

BİRLİKTE ÇALIŞMAK BAŞARIDIR!
Programda konuşan MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen'de, MÜSİAD'ın Sinop'ta 3 yıl içerisinde gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. Sözlerine; "Bir araya gelmek başlangıçtır. Bir arada durabilmek ilerlemedir. Birlikte çalışmak başarıdır!" cümleleriyle başlayan Gökmen şunları söyledi; "İşte bu düsturdan hareketle bundan 3 yıl evvel  Kentimizin ve Ülkemizin sahip olduğu büyük potansiyele inanarak  Hassasiyet sahibi birkaç arkadaşımız ile  çıktığımız bu yolda, şehrimizin ilerlemesi ve gelişmesi adına  çalışıyor, gayret ediyoruz.  MÜSİAD olarak günden güne büyüyor, bu büyük  topluluğa  katılan yeni üyelerimiz ile şehrimize katma değer üretmeye gayret ediyoruz. MÜSİAD çatısı altında toplanan işadamlarına, özgüven, vizyon, yeni pazarlar kazandırıyor, onların Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlamalarına imkan oluşturuyoruz. 

BÜYÜK İŞLER BAŞARDIK
MÜSİAD olarak kısa süre içerisinde büyük işler gerçekleştirdiklerini söyleyen MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen bu çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti. Gökmen; “MÜSİAD olarak Bu süre zarfında yapmış olduğumuz faaliyetlerimizden bazılarını kısa kısa sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk olarak aramızda bulunan sayın başsavcımızın destekleri ve MÜSİAD öncülüğünde kamu özel sektör işbirliği çerçevesinde, açık ceza infaz kurumu bünyesinde hayata geçirdiğimiz ve 1 milyon dolara mal olan tekstil fabrikası, günde 1000 adet gömlek üretim kapasitesi ve 150 kişilik çalışanı ile ilimiz istihdam ve ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bu yatırımımız tüm Türkiye’ye model olmuş ve farklı illerde de uygulanmaya başlanmıştır. 2. ve önemli bir yatırımımız ise KYK ile imzaladığımız protokol ile önümüzdeki aylarda inşaatına başlayacağımız 1000 kişi kapasiteli 20 milyon TL yatırım maliyetli öğrenci yurdu yapımıdır. İnşallah 2017 sezonuna hazır olacak olan bu yatırım ile üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin barınma problemlerinin çözümü noktasında katkı sağlamış olacağız” dedi.


SİNOP'TA TURİZM ZİRVESİ 
MÜSİAD Sinop şubesi olarak THY Genel Müdürü Temel Kotil ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Sinop uçuşlarına yenilik getirdiklerini sözlerine ekleyen MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen'de bu girişimi yanı sıra THY ile olan ortak projelerden bahsetti. Gökmen; “THY genel müdürümüz ile yaptığımız görüşmeler ve girişimler neticesinde günlük sefer sayısını 2’ye çıkartma sözü aldık. Ayrıca yine THY ile ortak projemiz olarak  Ortadoğu körfez ülkeleri turizm acentelerini önümüz nisan ayının 2.haftasında, Mayıs ayında ve Eylül ayında Sinop’ta toplayarak turizm zirvesi gerçekleştireceğiz. Böylelikle şehrimizin doğal güzelliklerini tanıtarak turizmin canlanmasına katkı sağlayacağız. Ayrıca Ağustos ayında MÜSİAD başkanlar toplantısı genel başkanımız Sayın Nail Olpak ve yönetim kurulu üyeleri ve tüm şube başkanlarımızın katılımı ile Sinop’ta gerçekleşecek. 2016 yılı MÜSİAD Sinop olarak dolu dolu ve hareketli ve bereketli geçmeye devam edecek. İşte bu geniş halkaya hamdolsun bu günde Genç MÜSİAD kimliği ve çatısı altında geleceğimizin şekillenmesinde önemli rolleri olan değerli gençlerimizi dahil ettik. Sinop gençliği,  artık hayallerini organize edecek imkanları kendisine sağlayacak olan,  Türkiye’nin en büyük gençlik STK’sı unvanına sahip genç MÜSİAD çatısı altında, şehrimizi ulusal ve uluslararası platformlarda temsil edebilecek. Genç MÜSİAD, geleceğin işadamlarını ve MÜSİAD yöneticilerini yetiştirmek, onları hayata hazırlamak, sahip olduğu değerleri ve tecrübelerini gençlerle paylaşmak maksadıyla MÜSİAD bünyesinde oluşturulmuş olan bir gençlik kuruludur.  Genç MÜSİAD’ın  vizyonu ; MÜSİAD tecrübesini yüksek ahlak ve yüksek teknoloji ilkesiyle ile birleştirerek, genç girişimci ve yöneticilere aktaran; toplumsal dayanışma ve paylaşma kültürü ile gençliğin sosyal ve ekonomik anlamda kalkınması yolunda mücadele eden; geleneğine bağlı, geleceğe yön veren, genç ve şuurlu bakışı oluşturmaktır” diye konuştu. 

HERKES KONUŞUR MÜSİAD YAPAR!
Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel konuşmasında MÜSİAD'ın Sinop'a çok şey kazandırdığını ve örnek bir STK olduğunu söyledi. Cengiz Demirel sözlerini şu şekilde sürdürdü;  "3 şıl önce Sinop bir kabuk değiştirdi ve MÜSİAD ile tanıştı. MÜSİAD'ı basın olarak ve Sinop basının yüzde 98'ini temsil eden Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti olarak çok yakında takip ediyoruz. Sosyal medyada bir takım paylaşımlar görürsünüz gece yarıları. 'Uçaklar gelecek, uçaklar gidecek' diye. Birileri üstlenirler; 'bunun önüne durduk, şunun önüne durduk' diye. Fuar havaları içerisinde açıklamalar gelir. Ama işin gerçeği, bunların düzelmesi, ya da bunların yanına bir de ek seferler konulması gerçeği, MÜSİAD gerçeğidir. Bunları Sinop basını olarak çok yakından biliyoruz. MÜSİAD'a bu katkıları nedeniyle, Sinop'a katkıları nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Genç MÜSİAD'ın da en az Ahmet Hilmi Gökmen ağabeyleri kadar başarıyla gençliğe bir kapı aralayacağını ve Sinop'a büyük bir kapı aralayacağını biliyoruz. Genç MÜSİAD'ın hayırlı olmasını diliyorum" 

44. ŞUBE SİNOP
Daha sonra söz alan Genç MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Yasir Bayramoğlu ise yaptığı konuşmada, Sinop Genç MÜSİAD'ın Türkiye genelinde 44. şube olduğunu söyledi. Bayramoğlu sözlerine şöyle devam etti; "Genç MÜSİAD’ı anlatmak için önce MÜSİAD’ın nasıl kurulduğunu, bugünlere nasıl geldiğini anlamak lazım. MÜSİAD 1990 yılında bir avuç genç işadamının kurduğu temelinde insan olan bir oluşum. MÜSİAD 28 Şubat’ın bedelini en büyük şekilde ödeyen bir dernek olmuştur. Bu yaşanmışlıkların gölgesinde 2002 yılında kurulan Genç MÜSİAD, Türkiye’nin bugün açılışını yapacağımız Sinop ili ile birlikte 44 ilde 44 teşkilatı ile birlikte faaliyetlerine devam etmekte. Yüzde 30’unu üniversite öğrencilerinin yüzde 45’ini ise işadamlarının oluşturduğu, aradaki yüzde 25’lik kısmı ise profesyonel çalışanların oluşturduğu bir dernek haline gelmiştir. Biz bugün Sinop’tayız. Bugün Sinop Şubemizin açılışını yapıyoruz. Bizler her şekilde siz kardeşlerimizin arkasındayız. Bu vesile ile Sinop Şubemizin Sinop’a ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum"
Programda söz alan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya ise konuşmasında Sinop'ta gerçekleştirilen paralel yapı operasyonlarına değindi. Kaya, paralel yapıyla mücadelede MÜSİAD dışında birçok STK'dan gerekli desteği göremediklerini söyledi. Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş'da birer konuşma yaptı. Program hediye takdimi ve yeni oluşan Genç MÜSİAD'ın üyelerine rozet takılmasıyla son buldu.
 
Editör: Vitrin Haber