Sinop'ta aylık 450 bin, yıllık ise 5 milyon 400 bin çift çorap üretimi ve ihracatıyla il ekonomisine büyük katkı sağlayan Mute Çorap, ikinci kuruluş yıl dönümünü kutladı. 

Sinop'ta çorap üretiminde tek olan firma Almanya başta olmak üzere, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracat gerçekleştiriyor. Sinop Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 25 personelle başladığı üretime ikinci yılında 50 personelle devam eden firma, hem fabrikayı büyütmek, hem de çalışan sayısını arttırmak için çalışma başlattı. 

Firma ikinci yılını fabrikada düzenlenen törenle kutladı. Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salim Akbaş, Gerze Belediye Başkan Vekili Hamide Ceren Erdoğan, AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu, Sinop Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun Delen, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir ve fabrika yönetici ve çalışanları katıldı. 
Daha sonra alkışlarla ikinci yıl dönümü pastası kesildi. Pastayı Gerze Belediye Başkan Vekili Hamide Ceren Erdoğan kesti. 

MEMLEKETİMİZDE ÜRETMEK GÜZEL
Memleketi Sinop'tan çalışmak üzere 1990 yılında İstanbul'a gitmesi ardından 2007 yılında kendi firmasını açan ve iki yıl önce de Sinop'a sanayici olarak dönen firma ortaklarından Resul Topçu, Sinop'ta olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Topçu: "Sinoplu olduğumuz için Sinop'u tercih ettik. Şu anda ikinci yılımızı kutluyoruz. Burada ürettiğimiz çorapları dış pazara gönderiyoruz. Geçen yıl 25 kişiydik ve şu anda 50 işçiye ulaştık. Nasip olursa önümüzdeki günlerde hem makine sayımızı, hem de işçi sayımızı arttıracağız. İşçi sayımızı 100-150'lere çıkartmayı hedefliyoruz. Üretimi seviyoruz, memleketimizi seviyoruz. Burada olmaktan kendi memleketimizde böyle bir yatırım yapmaktan dolayı mutluyuz" dedi. 

YATIRIMIMIZI VE İSTİHDAMI ARTTIRACAĞIZ
Firma ortaklarından Asım Sağlam ise makine parkuru ve istihdam sayısını artırma hedefinde olduklarını belirterek, "İstanbul'da üretim yapan ihracatçı bir firmayız. Ortaklarımızla birlikte iki yıl önce Sinop'a yatırım kararı almıştık. Bu günde ikinci yılımızı dolduruyoruz. Sinop'un bu sektördeki tek üreticisiyiz. İç piyasayla çalışmıyoruz. Ürünlerimizin tamamını Avrupa'ya ihraç ediyoruz. Makine parkurumuzu daha da arttırarak, Sinop'ta yatırımımızı ve istihdamı da buna paralel olarak arttırmayı düşünüyoruz. Ham madde olarak fabrikamıza giren iplik, çorap örme makinemizden geçer ve bitmiş nihai ürün olarak buradan yüklenir ve İstanbul'dan da ürünlerimiz çıkış yapar. Burada bütün örme prosedürlerini, bayan, erkek, çocuk gibi bütün boylarda üretimini yapıyoruz. İplik, ütü paket ve burun dikiş olmak üzere bütün departmanlarımız burada mevcut. Sinop'ta olmaktan mutluyuz" diye konuştu.

BİRLİKTE OLMAKTAN MUTLULUK DULDUK
2.yıl sevincinde fabrika yöneticileri ve çalışanlarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü, "50 personelle Sinop'a istihdam oluşturan bu firmayı, çalışan ve patronlarını motive edelim, biraz daha işlerine dört elle sarılsınlar, daha geniş istihdam alanı oluştursunlar diye birlikte vakit geçirdik. Yaptıkları işleri gördük. İhracat yapıyorlar, çok güzel işler yapıyorlar. İlerleyen süreçte daha fazla işçi sayısıyla yeni yıl dönümleri kutlamamız temennisinde bulunuyorum" 

YATARIMCILARIMIZIN SİNOP'TA OLMASINDAN DOLAYI MUTLUYUZ
Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş’ta firma çalışanlarına ve patronlarına ikinci yıllarının hayırlı olmasını diledi. Akbaş: "Geçen yıl birinci yaş gününe ortak olmuştuk. O zaman çalışan sayısı daha azdı. İnşallah üçüncü yıl dönümünde çalışanların sayısı daha da artacaktır. Belki de beşinci yıl dönümünde şölen yaparız. Ben bütün yatırımcıların Sinop'ta olmasından dolayı mutluyum. İyi ki varlar, iyi ki buradalar" ifadelerini kullandı. 

Bu bir 'Advertorial'dir.
 

Editör: Vitrin Haber