Konu ile ilgili bilgilendirme yapan Tosun, “Eğitim sonunda başarıyla mezun olan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı Kalfalık Belgesi ve ROBİNSON Katılım Belgesi verilmekte, mezunlar ROBİNSON’un Türkiye otellerinde istihdam edilecek. Öğrenciler tüm eğitim boyunca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hastalık, meslek hastalığı ve iş kazasına karşı sigortalanacak. Eğitim süresi boyunca katılımcılara çırak maaşı ( asgari ücret ) ödenecektir. Askerlik Milli Eğitim bakanlığı tarafından 23 yaşına kadar tecil edilmektedir.

Eğitim Ocak 2013 te başlayacaktır. ( 14 Ocak 2013 Önbüro Elemanlığı, 21 Ocak 2013 Servis/Bar Elemanlığı, 28 Ocak 2013te Aşcılık meslek eğitimi başlayacaktır.) Müsteşar Özgür Özaslan'ın özel girişimleri ile 25 Sinop'lu gence kontenjan tanınmıştır” dedi.

Aranan şartlar, En az ilköğretim mezunu olmak; ve 17-30 yaş arasında olmak temel şarttır. Önbüro Elemanlığına katılmak için çok iyi derecede Almanca şarttır, diğer mesleklerde yabancı dil bilgisi aranmamaktadır. 

Müracaat için TC. Sinop Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne gidilecek. Mülakat yeri ise TC. Sinop Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi’nde 8 Ocak 2013 Salı günü saat: 10.00'da başlayacak.

Eğitim esasları, Kalfalık Belgesi, öğrencilere ödenecek ücret, disiplin hususları, personel olarak istihdam konularında bilgi verilecektir. Yine aynı gün giriş sınavı ve mülakat yapılacak, eğitime seçilecek öğrenciler belirlenecektir.

Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar ROBİNSON Club telefonu 0242 824 63 84 (Gülsün Candar ve Mehmet Gödüç ) görüşebilir.




Editör: Vitrin Haber