Bu yıl 16.'sı gerçekleştirilen "Hayır Çarşısı", Bülent Ecevit Caddesi üzerinde bulunan küçük iskele mevkisinde hizmete girdi. Kermes açılışına Sinop Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat ile vatandaşlar katıldı. 

Açılış öncesi bir konuşma yapan Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat, açılışı yapılacak olan kermesin başta Sinop olmak üzere milletimize ve bilhassa öğrenci yurtlarında barınan ve bundan sonra barınacak olan tüm talebelere hayırlara vesile olmasını diledi. 

Bulat; “Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz kermesten elde edilen gelir, Sinop’umuzu tercih eden burada Üniversitede okuyan gençlerimizi daha rahat ettirmek için havalimanı civarında inşası devam eden yurt binamızın yapımında kullanılmak üzere tertip edildi. Burada bilhassa hanım efendi kardeşlerimizin 1 yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru ürünleri sergilenecek ve satışa sunulacak. Bununla birlikte yine çeşitli yemeklerimiz mevcut. Buralarda yapılacak satışlar inşallah üniversite öğrencilerimizin barınmalarına imkan sağlayacak olan bu yurdumuzun yapımına bir nebze kolaylık sağlayacak. Ben bu vesile ile bu hayır çarşımızın hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. 

Daha sonra söz alan Vali Hasan İpek de kermesin hayırlar getirmesini diledi. İpek; “Ben öncelikle böyle bir hayır için emek sarf eden muhterem hanım efendilerin ellerine sağlık diyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Bu kermese destek veren bey efendilerin de Allah hem keselerine bereket versin, hem de yaptıkları hizmetleri kabul eylesin inşallah. Bizler de bugün buranın açılışını yapıyoruz. İnşallah yurdu tamamlayacak kadar bir gelir elde ederiz. Sinop’umuzu tercih edecek üniversite öğrencilerimiz de böylelikle üniversite kampüsünün hemen yanında barınma fırsatı yakalarlar. Bu duygu ve düşüncelerle kermesin hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Sinop'un kanaat önderlerinden Sabri Gökmen hoca efendi tarafından dua edildi. Daha kermesin açılış kurdelesi kesildi. 23 Temmuz Pazar gününe kadar açık olacak olan kermeste vatandaşlar et döner ile özenle hazırlanmış Sinop mutfağının eşsiz lezzetlerini tatma fırsatı bulabilecekler. Kermeste ayrıca el emeği-göz nuru çeyiz ve tekstil ürünlerini piyasa fiyatının altında satın alınabilecek. 

Editör: Vitrin Haber