YÖK tarafından 2018 yılında başlatılan ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen “2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri” sahiplerini buldu.

Engelli öğrencilerin eğitim-öğretimlerini sürdürürken fiziki bir engelle karşılaşmamaları için çalışmalarını aralıksız sürdüren Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Merkez Kütüphanesinde mekâna erişim konusunda yaptığı düzenlemelerden dolayı “Turuncu Bayrak” almaya hak kazandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl çevrim içi yapılan törene; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hülya Turan, Prof. Dr. Kamil Demirci ve Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı video konferans yöntemi ile katılım sağladı.
Engelsiz Üniversitesi Ödüllerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, engelsiz üniversite şiarı ile çalışan tüm personellere teşekkür etti. Dalgın “Üç farklı birimimizin YÖK tarafından Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında mekânda erişim kategorisinde turuncu bayrak kazanmaları, ‘Engelsiz Yükseköğretim’ misyonu ile hareket eden ve bu bilinçle tüm birimlerini erişilebilir hale dönüştürmek için çabalayan Üniversitemizi fazlasıyla mutlu etmiştir. Hedefimiz tüm birimlerimizi erişilebilir hale getirmektir. Bu vesileyle YÖK Başkanımız ve YÖK üyeleri başta olmak üzere engelsiz üniversite şiarı ile çalışan tüm personelimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 

Editör: Vitrin Haber