Yürüttüğü bilimsel çalışmalarıyla hem yurt içinde hem de küresel camiada adını üst sıralara taşıyan ve saygın derecelendirme kuruluşları tarafından başarısı tescillenen Sinop Üniversitesi, 2019 yılı uluslararası indeksli yayın performansı ile 108 devlet üniversitesi arasında Türkiye 5.si olurken, 12 bini aşkın üniversitenin değerlendirildiği Webometrics dünya sıralamasında 2 bin 876’ncı, Scimago Araştırma Merkezinin yayımladığı Türk üniversiteleri sıralamasında ise 14.sırada yer aldı.
Genç bir üniversite olmasına rağmen başarılı performansıyla ülkemizdeki birçok köklü üniversiteyi geride bırakan Sinop Üniversitesi, uluslararası bilim camiasındaki saygınlığını da artırarak dünya sıralamasında 9 binden fazla üniversitenin önüne geçti.

YÖKAK BAŞKANI PROF. DR. MUZAFFER ELMAS’TAN TEBRİK TELEFONU
Uluslararası saygın derecelendirme kuruluşlarının yayımladığı sıralamalar sonrası, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı telefonla arayarak tebriklerini ileten Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sinop Üniversitesinin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek elde edilen bu başarının mimarı olan bütün öğretim elemanlarına tebriklerini ve selamlarını iletti.

Rektör Dalgın ile Üniversitedeki kurumsal akreditasyon, uluslararasılaşma, eğitimde kalite ve öğrenci odaklı uygulamalara ilişkinbir süre sohbet eden Prof. Dr. Muzaffer Elmas, sürdürülen başarılı çalışmaların devamını diledi.
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın da, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a nazik tebrikleri ve iyi dilekleri için teşekkür ederek bu başarıların, gayret ve teşvik duygularını daha da artıracağını ifade etti.

Editör: Vitrin Haber