Törene AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kendir, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Boyabat İlçe Başkanı Av. Hasan Tosunoğlu, yönetim kurulu üyeleri okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören öncesi Yaşar Topçu YBO'nun geçtiğimiz eğitim öğretim yılında lise giriş sınavlarında elde ettiği başarılar kısaca anlatıldı. Daha sonra bu başarıların elde edilebilmesi için okul içinde yürütülen çalışmalar anlatıldı. Bu çalışmalardan biri de hafta genelinde sınıflar arası bilgi yarışmaları olarak belirtildi. Bilgi yarışmalarının temel amacı ise uygunn rekabet ortamı içinde öğrendiklerini pekiştirmek olarak açıklandı. Ödül törenine bu yarışmalarda birinci gelen öğrencilerin ödüllendirilmesi ile başlandı. Bu öğrencilerimize öoülleri Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kendir tarafından verildi.

Türkiye genelinde "Annemin İşi Olsun" adlı resim yarışmasında Sinop genelinde ilk üç dereceyi elde eden ve Türkiye finallerinde Sinop'u temsil etmeye hak kazanan İl Birincisi Rümeysa Tunç, İl ikincisi Semanur Bakan, İl üçüncüsü Semanur Gök ve bu öğrencilerin yetişmesinde emeği olan ve destek sağlayan Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu ile Okul Müdürü Hüseyin Gençali'ye ödülleri Kaymakam Bilal Bozdemir tarafından verildi.

İtalya'da yapılan "Barış ve Hoşgörü" konulu karikatür yarışmasında dünya birincisi olmayı başaran Fatmagül Gökçe ile yine aynı yarışmada başarı ödülü alan Gülçin Çalışkan adlı öğrencilerin ödüllerini ise Milletvekili Mehmet Ersoy verdi.

Törende Kaymakam Bilal Bozdemir ile Milletvekili Mehmet Ersoy kısa birer konuşma yaparak öğrencileri ve onları yetiştiren öğretmenleri, elde etmiş oldukları başarılardan dolayı kutladılar ve bu başarıların devamı için aynı azim ve gayretle çalışmaya devam etmeleri gerektiğini söylediler.

Editör: Vitrin Haber