Sinop Üniversitesi yönetimi ve öğrenciler üniversite yerleşkesinde, meyve fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi. 

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yerleşkesi meyve bahçesine dönüşüyor. Son olarak üniversite yönetimi ve öğrenciler tarafından incir, erik, zeytin, yenidünya gibi 141 adet meyve fidanı toprakla buluştu.

Meyve fidanı dikim etkinliğine Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Sezgin, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Akademik ve İdari personel ile öğrenciler katıldı. 

PROF. DR. İSMET BERBER ANISINA ZEYTİN FİDANI DİKİLDİ
Fidan dikim etkinliğinde ayrıca Sinop Üniversitesine büyük emekleri olan ve geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden, bilim adamı Prof. Dr. İsmet Berber’in adına da zeytin fidanı dikildi. Zeytin fidanını Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Sezgin ve Genel Sekreter Mehmet Atlı birlikte diktiler.  Fidana can suyunu veren Rektör Dalgın; “Bugün yaşadığımız çevreye değer katmak istedik. 141 meyve fidanını toprakla buluşturduk. Hepimiz elbirliğiyle bu ağaçları yaşatacağız. Aynı zamanda bu vesile ile değerli hocamız Prof. Dr. İsmet Berber’in adına da bir zeytin fidanı diktik. Değerli Hocamızı unutmayacağız, hep rahmetle anacağız. İnşallah amel defteri hiç kapanmayacak” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber