Sinop Üniversite – Sanayi İşbirliğini Geliştirme toplantısı Sinop Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen programda Rektör Prof  Dr Recep Bircan, Garnizon Komutanı ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Turan Durmaz’ın yanı sıra öğrencilere sunumlarını ve bilgilerini aktaran Program Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sevim Şermet, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Uzmanı Rıza Alagöz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - Bölgesel Rekabet Edebilirlik Programı Koordinasyon ve Uygulama Dairesi Başkanlığı Uzman Yardımcısı Zeynep Maltaş, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK)'tan Uzman Utku Seçkin, KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nden Uzman Yardımcısı Mustafa Bayrak veKUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi'nden Uzman Alper Görkem Aksu vardı.
Toplantının başında konuşma yapan İl Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Turan Durmaz, Bilginin üretilmesi kadar, kullanılması da öneminden bahsetti.

Sözlerine devam eden Durmaz, “ Üniversitelerimizde üretilen bilginin, kütüphane raflarından, kampüs alanından çıkartılarak nihai ürünleri dönüşmesi ve pazarlarda yerini alması, sanayimizin gelişimi için büyük önem arz etmektedir.Bilginin olmadığı, üniversite desteğinin alınmadığı; el yordamıyla, deneme yanılma yöntemiyle sanayide mesafe alınamayacağı aşikardır.Bugün birçok kavram güncelliğini yitirirken; bilgi üretimi,yenilikçi düşünce, inovasyon ve teknoloji transferi gibi pek çok yeni kavram, hızla hayatımıza dahil olmaktadır.Bu gibi çalışmaların hem sınai mülkiyet sistemine hem de üniversitelerimizin sanayi ile entegre olmsına önemli katkılar sağlayacağına inanmaktayım” dedi.

Üniversite öğrencileri için hayli yararlı geçen toplantıların devamının geleceği kaydedildi.



Editör: Vitrin Haber