Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, beraberindeki, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ile birlikte Türkeli İlçesini ziyaret ederek yapımı hızla devam eden Meslek Yüksekokulu binasında incelemelerde bulundu. 
İnceleme öncesinde İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu ve Belediye Başkanı Veysel Şahin’i ziyaret eden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Başkan Şahin’e hayırlı olsun dileklerini ileterek görevinde başarılar diledi. 

Ziyaretler sonrasında ilçe protokolü ile birlikte Türkeli Esnaf ve Kefalet Kooperatifi tarafından Sinop Üniversitesine tahsis edilen ve İş Adamı Fadıl Demirel tarafından tadilatı ve yapımı üstlenilen Türkeli Meslek Yüksekokulu binasını gezen Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl burada yürütülen çalışmaları yerinde incelediler.

YÜKSEKOKUL, YENİ DÖNEMDE EĞİTİME BAŞLAYACAK
Türkeli Meslek Yüksekokulu binasında yapımı devam eden derslik, idari odalar, yemekhane, kantin ve sosyal donatı alanlarını sırasıyla inceleyen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Türkeli Meslek Yüksekokulu binasının 2019-2020 Akademik yılında öğrencilere kapılarını açacağını belirterek, binanın eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi için hummalı bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Ayrıca Türkeli Meslek Yüksekokuluna 7 öğretim görevlisi ataması yaptıklarını kaydeden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, görevli akademisyenlerin bir ay gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde ilçeye gelerek görevlerine başlayacaklarını ifade etti. Dalgın; “Binanın tadilat ve yapımını üstlenen İş Adamımız Sayın Fadıl Demirel’e, süreçle yakından ilgilenen ve desteklerini esirgemeyen Türkeli Kaymakamı Sayın Murat Zadeleroğlu’na, Türkeli Belediye Başkanı Sayın Veysel Şahin’e, AK Parti Türkeli İlçe Başkanı Sayın Adem Ünal’a, İl Genel Meclisi Üyesi Sayın Nihat Demircan’a ve Türkeli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Aydın Öztürk’e şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber