Senato Toplantı Odasında gerçekleştirilen toplantıya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tabak ve Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Fakülte Dekanları, Meslek Yüksekokul Müdürleri ve Komisyon Üyeleri katıldı.

Üç farklı taslak konu üzerinde sunumların yapıldığı toplantıda ilk olarak, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birol Baki, “Su Ürünleri/Balıkçılık” başlığı altında sunum gerçekleştirdi. Doç. Dr. Birol Baki yaptığı sunumda kültür balıkçılığı ve kapalı devre balıkçılık sistemi üzerine ihtisaslaşmanın sosyal ve ekonomik öneminden bahsetti.

Daha sonra Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İpar, “Kültürel Miras: Keten ve Keten Ürünleri” üzerine ihtisaslaşmanın bölgenin toplumsal, ekonomik ve turizmine yönelik yapacağı katkılardan bahsetti.

Son olarak Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Şahiner ise “Sürdürülebilir Enerji Teknolojileri ve Çevresel Miras” üzerine ihtisaslaşmanın ülkemiz ve bölgemiz üzerindeki önemini detaylarıyla anlattı.

Editör: Vitrin Haber