Kurulduğu 2014 yılından itibaren, “Bilime Güç, Araştırmalarınıza Değer Katıyoruz” sloganıyla bölgemizdeki Ar-Ge faaliyetlerine ve bilimsel çalışmalara güçlü destek sunan SÜBİTAM, son bir yılda yaptığı analiz sayısıyla önemli bir rekora imza attı.

2014-2020 yılları arası ortalama 1182 analizin yapıldığı Araştırma Merkezinde, 2021 yılında yüzde 148’lik bir artışla 2 bin 936 analize ulaşıldı. Böylece son sekiz yılın en yüksek analiz sayısına ulaşıldı.

SÜBİTAM, 2014-2020 ortalama gelirine göre 2021 yılında yüzde 256’lık bir gelir artışı da elde etmiş oldu.

SÜBİTAM ÖZGÜN ANALİZLERİYLE EN ÇOK TERCİH EDİLEN LABORATUVARLAR ARASINDA
Konuya ilişkin açıklama yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, SÜBİTAM’ın diğer analiz hizmeti yapan kurumlara göre tercih edilir hale geldiğini belirterek bu başarıda emeği olan SÜBİTAM personellerine teşekkür etti.
Sinop Üniversitesinin SÜBİTAM aracılığıyla bölgedeki bilimsel çalışmalara rehberlik ettiğini ifade eden Rektör Dalgın; “Araştırma Merkezimiz, Amino asit, Tek kristal XRD, polen sayımı ve tür yüzdesi gibi analizleri gerçekleştiren sınırlı sayıdaki laboratuvarlardandır. Bununla beraber birçok laboratuvarda gerçekleştirilebilen ağır metal ve yağ asitleri gibi analizlerde ise merkezimizin her geçen gün tercih edilirliğini artmaktadır.

OKÜP bünyesinde yer alan üniversiteler tarafından yoğunlukla tercih edilen bir kurum haline gelen SÜBİTAM, artık günümüzde özel sektöre de hizmet vermeye başlamıştır. Bu bağlamda başta bölgemiz olmak üzere ülke genelinde yaygın faaliyet gösteren gıda vb. özel sektörlere yönelik analiz hizmet çeşitliliği artırarak hizmet ağını genişletmesi planlanmaktadır” dedi. 

SÜBİTAM’IN AKREDİTASYON SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) desteği ile SÜBİTAM’ın akreditasyon sürecinin de bütün hızıyla devam ettiğini belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, akreditasyon kapsamında bal analizi ve su ürünleri yetiştiriciliği için TÜRKAK başvurularının yapıldığını ve sürecin devam ettiğini söyledi.

Editör: Vitrin Haber