Sinop Üniversitesi Senato Üyeleri ve birim amirleriyle bir araya gelen SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, kurum harcamalarında tasarrufun sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılmasına yönelik Sinop Üniversitesinde uygulanması düşünülen tedbirleri müzakere etti.

Toplantılarda “Cumhurbaşkanlığı Genelgesi” kapsamında hazırlanan ve 37 maddeden oluşan “Sinop Üniversitesi Tasarruf Tedbirleri Uygulama Esasları” taslak metni üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Senato Üyeleri ve İdari Amirlerin katkı ve önerileri dinlendi.

TASARRUF TEDBİRLERİNE İSTİSNASIZ BİR ŞEKİLDE RİAYET ETMELİYİZ
Sinop Üniversitesi olarak, bugüne kadar kamu hizmetlerinin yürütülmesinde mali kaynakları tasarruf gözeterek, verimli şekilde kullanmaya özen gösterdiklerini belirten SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, bundan sonraki süreçte de bu hususlara istisnasız bir şekilde riayet etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmasında akademik ve idari personelimize de çağrıda bulunan Dalgın, üniversitedeki her çalışmanın tasarruf tedbirleri genelgesi dikkate alınarak yapılmasını istedi.
Senato Üyeleri ve İdari Amirlerin görüşleri alınarak tamamlanacak olan “Sinop Üniversitesi Tasarruf Tedbirleri Uygulama Esasları” Sinop Üniversitesi Senato Toplantısı’nda oylanarak yürürlüğe girecek.  

Editör: Vitrin Haber