Engelli bireylere “mekânda”, “eğitimde” ve “sosyokültürel faaliyetlerde” erişilebilirlik sağlayan üniversitelerin layık görüldüğü “Engelsiz Üniversite Programı Nişanı”, her yıl YÖK tarafından yapılan değerlendirmeyle belirleniyor.

“Engelsiz Üniversite” sloganıyla yerleşkelerini ve eğitim binalarını engelli bireyleri için ulaşılabilir ve erişime açık hale getiren Sinop Üniversitesi, ‘İşitme Engelli’ grubunda Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı için YÖK’e “Engelsiz Üniversite Programı Nişanı” başvurusunda bulunacak.

Başvuru çalışmalarını tamamlayan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Dr. Öğr. Üyesi Duygu Özyılaz Misican ile Yüksekokul Sekreteri Bayram Demirel, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı ziyaret ederek, başvuru dosyası ile ilgili bir sunum yaptı.
08.01.2019 tarihli Sinop Üniversitesi Senato Toplantısı’nda onaylanan Engelsiz Üniversite Programı Nişanı başvurusuyla ilgili, önümüzdeki günlerde Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) resmi müracaatta bulunulacak.

Editör: Vitrin Haber