Gelincik Mahallesi Fatih Caddesi No: 89 adresinde faaliyete başlayan Yeşil Doğa Koleji; 800 metrekare kapalı, 300 metrekare açık, 180 metrekare spor ve etkinlik salonu ile 60 metrekarelik 15 öğrenci kontenjanlı özel sınıflarda okul öncesi çocuklara hizmet verecek. 
Sinop Yeşil Doğa Çocuk Koleji Müdürü Seda Özvin, okul hakkında bilgi verdi. Okul öncesi dönemde çocukları bilişsel, sosyal, duygusal ve motor beceriler anlamında detaylı biçimde tanımanın, çocukların geleceğine yönelik atacağı adımların daha sağlam olmasını sağlayacağını söyledi. 

Seda Özvin açıklamasına şöyle devam etti; "Bir eğitim yuvası açarak geleceğimizin teminatı kıymetli yavrularımıza hizmet edecek olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 

Bir okulun temelinde, demir ve çimento kadar sevgi ve iyilik düşüncesi vardır. Eğitim aşkı, insan sevgisi temelinde yükselen öyle bir bilinç ki, toplumu da yüceltir. Verdiği haz; havaya, suya, toprağa karışıp, kainatta yol alır.
O nedenle, eğitime yapılan en küçük yatırımın bile dünyanın uzak köşelerinde büyük yansımaları olduğunu biliyoruz. 

Türkiye’nin en kuzeyi, denize tutunan şehri, Karadeniz’in incisi Sinop’umuza yatırım yapmanın haklı gururuyla, Türkiye’nin en mutlu insanları olan siz değerli hemşehrilerimize Sinop Yeşil Doğa Çocuk Koleji olarak kaliteyi sunmaya geliyoruz.
800 m2 kapalı alan, 300 m2 açık alan, 180 m2 spor ve etkinlik salonu, 60 m2’lik 15 öğrenci kontenjanlı özel sınıflarımızla sizlere geniş ve ferah bir fiziksel mekan sunuyoruz. Okulumuzun mimari tasarımı, yerli ve yabancı örneklerden faydalanarak yapılmış, çağdaş standartlara sahiptir. 

LİV HOSPİTAL HASTANESİ diyetisyenleri tarafından hazırlanan yemek listeleri, güvenilir ve profesyonel kadromuz tarafından hazırlanacaktır.
Yeşil Doğa Çocuk Koleji olarak okulumuzda; NB İlgi Ve Yetenek Alanları Geliştirme Programı, Bilim(Science), teknoloji(Technology), mühendislik(Engineering) ve matematik (Mathematics) olmak üzere dört disiplini bütünleştiren, problemleri çözmek için gerçek dünyadan öğretim yöntemleri sunan bir öğrenme yaklaşımı olan STEM Eğitim Programı, Robotik Kodlama, Değerler eğitimi, Zengin öğrenme deneyimleri, %90 İngilizce eğitim ve Gazi üniversitesi tarafından hazırlanmış eğitim setleri ile alanında uzman lisans ve yüksek lisans mezunu okul öncesi öğretmenlerimiz ve okul psikolojik danışmanımız tarafından kıymetli yavrularımıza verilecektir.

Okulumuzda okul öncesine özel Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık hizmeti ile öğrencilere uygulanan gelişim testleri aracılığıyla öğrencilerimiz birebir takip edilerek Psiko-Sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimin izlenmesi, olumlu benlik ve kişilik gelişiminin desteklenmesi ve sosyal becerilerinin gelişmesi sağlanacaktır. Gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olan, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı, yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak Rehberlik Servisimizin temel amaçlarındandır. 

Okul öncesi dönemde çocuğu bilişsel, sosyal, duygusal ve motor beceriler anlamında detaylı biçimde tanımak, onun geleceğine yönelik atacağı adımların daha sağlam olmasını sağlar.

Açacağımız bu eğitim yuvası da, çocuğu her yönüyle tanıma, çevreleri ile olumlu ilişkiler kurmalarına, ruhsal yönden sağlıklı ve topluma yararlı, kendini gerçekleştirmiş kişiler olmalarına katkı sağlama noktasında elinden geleni yapacaktır. Ailelere rehberlik edecektir.
Bu okuldan sanat ve spor alanında nice cevherlerin çıkacağına da gönülden inanıyorum. Yeter ki biz, yetenek avcılığı yapalım ve yeteneklerin gelişip büyüyeceği ortamlar oluşturalım.

Okulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Surların Kenti güzel Sinop’umuzda Okul öncesi eğitimde kaliteyi yeniden tanımlayacak olan Sinop Yeşil Doğa Çocuk Koleji çocuklarımıza ve geleceğimize armağan olsun"

Bu bir "Advertorial"dir.

Editör: Vitrin Haber