YÖK'ün geçen yıl hizmete sunduğu ve 2,5 milyonun üzerinde adayın ziyaret ettiği üniversite tercih rehberi Yükseköğretim Program Atlası YÖK Atlas verilerine göre; Sinop Üniversitesi Türkiye’de öğrencilerin en çok tercih ettiği bölüm ve programları bünyesinde barındırıyor.
Bu bölüm ve programlara yenilerini ekleyen Sinop Üniversitesi, fakülte, yüksekokul ile meslek yüksekokulları bünyesinde yer alan toplam 14 yeni bölüm ve programa 640 kontenjanla öğrenci alacak.

Konu hakkında bilgi veren Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın; “Ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikli öğrenciler yetiştirilebilmesi amacıyla her yıl Üniversitemiz bünyesine yeni bölüm ve programlar kazandırıyoruz. Bu bölüm ve programları açarken, öğrencilerimizin ilgi gösterdiği meslek dallarını dikkate alarak hareket ediyoruz. Dolayısıyla açılan kontenjanların doluluk oranlarının da yüksek olacağını tahmin ediyoruz. İnşallah, doğru ve isabetli bölümler açarak kontrollü ve nitelikli bir şekilde büyümeye devam edeceğiz” dedi. 

Editör: Vitrin Haber