Sinoplu öğrenciler Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) tarafından geliştirilen Sindefokul projesi ile bilgisayar ortamında online eğitim hizmeti alama devam ediyor. Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) tarafından başlatılan “Online Eğitim Sistemi - Sindefokul" projesiyle önemli bir eğitim hizmetine imza attı. Proje kapsamında İstanbul ve Sinop'ta yaşayan 2 bin 500 Sinoplu öğrenci, web tabanlı bir sistem üzerinden 250 bin adetlik soru bankasının yanında tüm derslere video ortamında ulaşabilecek. Proje okul öncesi eğitimden başlayıp, 12 sınıf ve YKS hazırlık kursuna kadar öğrencilere katkı sağlayacak.

Proje kapsamında SİNDEF, Erfelek Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçedeki okullarda eğitim gören 200 öğrenciye desteği sağlandı. 

SİNDEF Genel Başkanı Hasan dalkıran teslim etti. Öğrencilerin dağıtılan şifre ile sisteme giriş yaparak günlük ders tekrarı yapabileceklerini ve bol bol soru çözebileceklerini dile getiren Hasan Dalkıran, İstanbul'da 1500, Sinop'ta da 1000 çocuğun sisteme girişinin sağlanacağını söyledi. 

Erfelek ilçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şahin ve Belediye Başkanı Mehmet Uzun, SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber