Su Ürünleri Fakültesi Prof. Dr. Murat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kayhan Koyuncu, Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Tülin Erdem, Kızılırmak Su Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü İshak Gençbay ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü tarafından uzun yıllardır yapılması hedeflenen ve süreci devam eden projelere ilişkin kapsamlı bir değerlendirmenin yapılacağını belirterek toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Ardından Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl tarafından “Kapalı Devre Sistem Deniz Balıkları Yetiştiricilik Ünitesi” ile “Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği” projeleri hakkında sunum yapıldı.

Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeşim Çelik ise Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği Projesi kapsamında, Demirciköy mevkiinde kurulması planlanan Midye ve İstiridye Yetiştiriciliği Araştırma Birimi hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Sunumların ardından konuşan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, hayata geçirilecek projelerin sürdürülebilir ve uygulanabilir olması gerektiğini belirterek toplantıda ortaya konulacak görüşlerle, her iki projenin de kazanımlarını ve risk teşkil eden yönlerini detaylı olarak ele alacaklarını ifade etti.

Rektör Dalgın’ın konuşmasının ardından projeler hakkında öğretim üyeleri ve paydaşların fikirleri ve değerlendirmeleri dinlendi.

Yapılan değerlendirmelerin sonunda, Demirciköy mevkiindeki proje alanına Midye ve İstiridye Yetiştiriciliği Araştırma Biriminin kurulmasına karar verildi.

Editör: Vitrin Haber