Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen Sosyal Gelişmeyi Destek Projesi (SOGEP) kapsamında Sinop İI Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Sinop Yeteneklerini Keşfediyor" Projesi açılış toplantısı gerçekleştirildi. Sinop Öğretmenevi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Orhan Gazi Karakaş, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç ile okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, projenin detayları hakkında bilgi verdi. 1 Milyon 540 bin lira bütçeli projenin en önemli kısmını özellikle merkeze uzaklık ve maddi yetersizlik nedeniyle bilim, kültür ve sanat atölyelerinden faydalanma imkanı bulamamış öğrenciler için oluşturulan yetenek atölyesinin oluşturacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, proje ile öğrencilerin yeteneklerini keşfedeceklerini söyledi. Yıldız; “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından duyuruya çıkılan 2019 Yılı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Merkez ilçede yer alan Rehberlik ve Araştırma Merkezi binasının 2023 Vizyonu kapsamında tüm öğrencilerimizin yaralanabileceği alanları kapsayacak şekilde Yetenek Merkezi haline getirmek için proje başvurusu yapılmıştır. 

Projemiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanmaya değer bulunmuştur. Bütçe revizesi yapılmış olup, proje sözleşmesi imzalanmıştı, Proje Bütçesi 1 milyon 540 bin liradır. Projemiz salgın sürecinde yaşanan sıkıntılar sebebi ile 3 ay daha uzatılmıştır. Projemiz kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün destekleri ile hazırlanan yaklaşık maliyet cetveli doğrultusunda proje ortağımız olan İl Özel İdaresi aracılığı ile Ekim ayı içerisinde yapım ve onarım ihalesine çıkılacaktır. Projemizin en önemli somut çıktısını özellikle merkeze uzaklık ve maddi yetersizlik nedeniyle bilim, kültür ve sanat atölyelerinden faydalanma imkanı bulamamış öğrenciler için oluşturulan "Yetenek Atölyesi" oluşturmaktadır. Bu amaçla öncelikle proje uygulama yeri olarak kurumumuza tahsisli binanın tadilatına yönelik hizmet alınacaktır” dedi. 

ATÖLYE ÖĞRENCİLERİN İLGİSİNİ ÇEKECEK ŞEKİLDE TASARLANACAK
Yetenek atölyesinin öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde tasarlanacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, proje bitiminde, projenin sürdürülebilirliği açısından yetenek atölyesinin Merkez Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Müdürlüğü bünyesine tahsis edileceğini söyledi. Yıldız; “Yetenek Atölyesi tasarımının öğrencilerin etkinliklere ilgisini çekme ve yaygınlaştırılmasında etkili olacak şekilde dikkat çekici olması hedeflenmektedir. Tadilat sonrasında Atölye binası donanım ve tefrişat için hazır hale getirilecektir. Yetenek Atölyesinin hali hazırda Rehberlik ve Araştırma Merkezi Binasında depo olarak kullanılan alan orta öğretim öğrencilerine yönelik FeTeMM, Yazılım, Elektrik ve Elektronik, 3 Boyutlu Tasarım, Robotik Kodlamayı içinde barındıran Bilim Atölyesi ve Ahşap, İleri Müzik, Dans, İleri Resim, Fotoğrafçılık ve Sinema, Drama içinde barındıran Kültür ve Sanat Atölyesi şeklinde tasarlanacaktır. Giriş bölümünde ise temel eğitim öğrencilerine yönelik bağımsız sınıflar halinde Ahşap ve Metal, Görsel Sanatlar, Drama ve Eleştirisel Düşünce, Yaşam Becerileri, FeTeMM ve Robotik Kodlama atölyeleri yer alacaktır. Bu amaçla atölyeler için hazırlanmış teknik şartnamelere uygun olarak mobilya ve ekipman satın alımı gerçekleştirilecektir. Her bir atölye için yüzlerce ekipman ve onlarca mobilya gerektiğinden ötürü toplam satın alım sürecinin yaklaşık 12 ayı bulacağı öngörülmüştür. Proje bitiminde, projenin sürdürülebilirliği açısından yetenek atölyemiz Merkez Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Müdürlüğü bünyesine tahsis edilecektir. Yapılacak olan yetenek merkezine katkılarından dolayı başta projeyi yürütmek için verdikleri desteklerden dolayı Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına, projemizin yaklaşık maliyetlerinin hazırlanmasında katlı sağlayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, ihale aşamalarını yürütecek olan proje ortağımız İl Özel İdaresi yetkililerine ayrı ayrı teşekkür eder, projemizin ülkemize, ilimize ve de özellikle öğrencilerimize hayırlı olmasını diler,  saygılar sunarım” diye konuştu. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız’ın konuşması ardından kürsüye gelen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, proje ile ilgili yürütülecek çalışmalar hakkından bilgiler verdi. Programda son olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi İI Koordinatörü Kandemir Çorapçı, Proje ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. 
 

Editör: Vitrin Haber