Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın “Demokrasi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında, il merkezi ve ilçe okullarında yapılan seçimler sonucu okul meclis başkanı seçilen öğrenciler, il başkanlarını seçmek için Sinop’ta gerçekleştirilen 15.  İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçiminde bir araya geldi. 

Sinop Merkez Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seçimlere İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Melih Erdem, Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Alptekin, 14. Dönem İl Öğrenci Meclisi Başkanı Furkan Kanbur ile il geneli ve ilçelerden çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan seçimlerde ilk olarak geçici başkanlık divanı oluşturuldu. Ardından başkan adaylarının belirlendiği seçimde, adaylar tek tek kendilerini tanıttı, projelerinden bahsetti. 

Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği seçimlerde daha sonra gizli oylamaya gidildi. Kapalı kabin içerisinde destekleri başkan adayının isminin bulunduğu bölüme evet mührü basan öğrenciler, daha sonra zarf içerisine koydukları oy pusulalarını, divan masası önünde kurulan sandığa attı. 

Toplamda 5 adayın yarıştığı ve oldukça çekişmeli geçen seçimlerde 36 oyun 17’sini alan Sinop Atatürk Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Samet Taşkın, İl Öğrenci Meclisi Başkanlığına seçildi. 
Gerçekleştirilen seçimlerin ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Melih Erdem, seçimlere katılan tüm adayları ve İl Öğrenci Meclisi Başkanlığına seçilen Samet Taşkın’ı tebrik etti. Erdem; “2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında Sinop İl Öğrenci Meclis Başkanı olarak ilimizi Türkiye Öğrenci Meclis Başkanlığı seçiminde temsil edecek. Bir önceki dönem başkanı kardeşimizin görevini bu yıl o ifa edecek. Biz kendisine vazifesini icra ederken elimizden geldiğince her türlü desteği vereceğiz. Ben kendisine bir kez daha görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan İl Öğrenci Meclisi Başkanı Samet Taşkın, kendisini bu göreve layık gören öğrenci arkadaşlarına teşekkür ederek, kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğini söyledi. Taşkın; “Bir önceki merkez ilçe seçiminde de dile getirdiğim gibi, bu salondaki temsilci arkadaşlarımızla, ilimize, ilçemizde ve köylerimizde yardıma muhtaç olan arkadaşlarımıza arkadaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunun haricinde ilimizi temsil edeceğimiz her platformda, üzerimizde olan sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğimizin bilinmesini istiyoruz. Bütün ihtiyaçlarınıza yorulmadan koşacağıma söz veriyorum. İl merkezinde bulunmam sizlerin dilek ve şikayetlerine daha kolay çözüm bulmakta kolaylık olacak bir yöndür. Gerek il müdürümüz gerek şube müdürümüz ile bire bir görüşerek sizlere en iyi şekilde yardımcı olacağım. Biz birlikte güzeliz birlikte güçlüyüz.

Bir nevi sizlerin sözleri ve istekleri benim icraatlarımdır. Bir önceki dönem il başkanımızla bire bir görüşmeler ile sizleri okullarınızda ziyaret ederek sizler ile görüşeceğiz.
Bugün burada kullandığınız oylarla beni bu göreve layık gördüğünüz için sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bana duyduğunuz güveni boşa çıkartmayacağıma söz veriyorum. Hepiniz birer Türk bayrağısınız. Bu bayrağı yere düşürmeyin, lekeletmeyin, kirletmeyin. Hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu. 

Seçimler soncunda Samet Taşkın Başkanlığında oluşan İl Öğrenci Meclisi Kurulu şu isimlerden oluştu; Emircan Demirel - Başkan Yardımcısı, Sedat Can Kılıç – Katip Üye,  Zeynep Şişman – Katip Üye, Ceren Kiren – Katip Üye.
Editör: Vitrin Haber