Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Proje Pazarı ve ARGE Buluşmaları programının ikincisi, çeşitli panel konuları ve panelistlerin katılımıyla Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ve Prof. Dr. Cengiz Batuk’un katıldığı programda, Proje Pazarı Yarışmasında ilk 10’a kalan projelerin sunumları yapılırken, dereceye giren proje sahipleri de ödüllendirildi.

Jüri değerlendirilmesi sonucunda, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Ertuğrul Furkan Savaştaer “Biyolojik İşaret Ölçüm Cihazı ve Arayüz Yazılımı” projesiyle birinci olarak 5 bin TL ödülün sahibi olurken, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Abdurrahman İlbeyli “Kablo Kesme ve Yüksükleme Makinesi” projesiyle yarışmanın ikincisi oldu ve 3 bin TL ödül kazandı.

Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ahmet Karaoğlu ise “Diş Hekimliğinde Elde Edilen Görüntülerin Yapay Zeka Destekli Otomatik Analizi” adlı projesiyle yarışmanın üçüncülüğüne seçilerek 1000 TL’lik ödülün sahibi oldu.

Editör: Vitrin Haber