Sinop Üniversitesi tarafından her Pazar günü 13.30’da gerçekleştirilen “Mesnevi ve Safahat Okumaları’nın ikincisinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevim Şermet, Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eserinden Berlin Hatıraları bölümü üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

MÜSİAD Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Tekin, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Barlak, Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Karaçuha, Yabancı Diller Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yasin Aslan, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Harun Köksalan, Ensar Vakfı Sinop İl Temsilcisi Muhammet Başoğlu, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Semra Canan, üniversite öğrencileri ve davetliler katıldı.

Programda söyleşi gerçekleştiren Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevim Şermet, Berlin Hatıraları Safahat’ın Hatıralar bölümünün önemli bir şiiri olduğunu ifade etti. Yaklaşık dört aylık Berlin günlerinin Mehmet Akif Ersoy’u nasıl etkilediği ve bu şiirde Akif’in ne anlatmak istediği üzerine konuşan Yrd. Doç. Dr. Sevim Şermet, “Berlin hatıraları isimli şiirde, sanatın bu topraklarda bir gayeye hizmet ettiğini fark eden Akif, amaçsız bir sanatın peşinde olanları, buraları görmeye davet eder” dedi.  
Editör: Vitrin Haber