Türk Hava Kurumu Başkanı Hayati Sarı, THK’mu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri’nin açılışında Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL ile bir süre sohbet etmişti. Başkan Sarı,Türk Hava Kurumu hakkında okulda eğitim gören öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Sarı’nın ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen kırtasiye dağıtımına Okul Müdürü Kenan Kahvecioğlu ve müdür yardımcısı eşlik etti.

Türk Havacılığını tanıtmak istediklerini belirten Şube Başkanı Sarı, hazırlanan projeler hakkında bilgi verdi. Türk Havacılığına Durağan’dan da pilot, Astsubay ve yönetici yetiştirmek istediklerini belirten Şube Başkanı Hayati Sarı, neden olmasın, diye açıklamada bulundu.   

Şube Başkanı Sarı, konuşmasında: “Türk Hava Kurumu olarak biz de bir eğitim kurumuyuz. Bunun yanı sıra eğitime de inanmışız. Kendi imkanlarımız çerçevesinde defterler, kalemler bastırıp öğrencilere dağıtıyoruz. Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığından gönderilen malzemeleri biz okullarımız arasında bir seçim yaparak Cumhuriyet İlköğretim Okulunu seçip kırtasiye malzemelerini dağıttık. Biz de öğrencilerimizden istiyoruz ki; onlar da havacılığı benimsesin, havacılığı sevsin. Geçen yıl Havacılık ve Uzay Üniversitesini kurduk. Bu yıl iki dalda öğrencileri aldık ve bundan sonra ilköğretimden öğrencilerimiz havacılığa aşina olursa inşallah liseyi bitirip üniversite sınavlarında başarı gösterip birer havacılık üniversitesi öğrencisi olur. Çünkü bizim üniversite Amerika daki bir üniversite ile antlaşma yaparak çift diploma alıyor. Alınan diplomalar bir Türkiye diploması bir de Amerika diploması ile özellikle pilotaj noktasında pilot yetiştiriyoruz. Daha önce 18 aylık kurslar ile pilot yetiştiriyorduk şimdi ise 5 yıllık eğitim ile yetiştiriliyor. Örenciler her zaman dünyada ön plana alınan pilotlar arasında yani Türkiye’de tüm pilotlar arasında iş bulduğu gibi dünyanın tüm pilot alınan yerlerde birinci sıralardadırlar. Biz debu öğrencilerimizden bunları istiyoruz, bizim amacımız Durağan’da da yapılmayan havacılık projelerini yapmak ve hayata geçirmektir” dedi.         

Yapılan kırtasiye malzemesi yardımından dolayı THK Durağan Şubesi’ne teşekkür eden Okul Müdürü Kenan Kahvecioğlu, ise: “Atatürk’ün de dediği gibi, istikbal göklerdedir. Türk Hava Kurumunun bu yapmış olduğu projeyi çok anlamlı buluyorum ve yararlı buluyorum. İlçemiz için de umarım hayırlısı olur, çok güzel bir proje” dedi. 

Editör: Vitrin Haber