Milli Eğitim Bakanlığınca tüm okul öncesi eğitim kurumlarına "Okul Dışarıda Günü" etkinlikleri kapsamında derslerin açık havada yapılması çağrısının ardından Sinop’ta da minik öğrenciler, derslerini okul bahçelerinde oyun oynayarak yaptı.

Bu kapsamda, Sinop İstanbul Koleji Anaokulu öğrencileri okul bahçesinde hem oyunlar oynadı hem de resim, lego çalışması, hikaye okuma, doğa gözlemi gibi eğitsel faaliyetlere katıldı.

Etkinlik sayesinde öğrencileri oyun ve eğitim temasında doğa ile buluşturduklarını belirten Sinop İstanbul Koleji Anaokulu Kurucu Müdürü Nilgün Şahin Korkan, öğrencilerin de etkinlikten büyük keyif aldıklarını söyledi. Korkan; “Okul dışarıda günü etkinliği ile oyunun ve açık havanın çocuğun hayatındaki önemine dikkat çekmek, çocuklar, eğitimciler, aileler ve toplumda olumlu farkındalık oluşturmak ve oyunun çocukların en doğal hakkı olduğu vurgusunu yapmak amacıyla derslerimizi oyunlarla birleştirerek okulumuzun bahçesine taşıdık. Öğretmenleri nezaretinde oyunlar oynayan öğrencilerimiz etkinlikten büyük keyif aldı. Bu anlamda etkinliğimizin amacına ulaştığı kanısındayım” dedi. 

 

Editör: Vitrin Haber