Sinop Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde “Hemşireler İçin Mezuniyet Sonrası Fırsatlar” başlıklı çevrim içi söyleşi düzenlendi.

Moderatörlüğü Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Demet Cabar tarafından yapılan etkinliğe; Sinop Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda akademik personel olarak görev yapan ve aynı zamanda Sinop Üniversitesi hemşirelik bölümü mezunu olan konuşmacılar katıldı.

Etkinlikte Konuşmacı olarak yer alan Dr. Öğr. Üyesi Özlem Güner; mezuniyet sonrası lisansüstü eğitim imkanları ve bu eğitimin hangi süreçleri içerdiğine dair bilgiler verdi.

Konuşmacı Öğr. Gör. Merve Harman Özdoğan ise mezuniyet sonrası özel sektörde hemşire ve akademik personel olarak çalışma deneyiminden bahsederek bu süreçlerle ilgili öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Çevrim içi söyleşinin diğer bir konuşmacısı Öğr. Gör. Aynur Ataman Kufacı da devlet kurumlarında hemşire olarak çalışmak, devlet memuru olarak atanma süreçlerinde hangi sınavların nasıl gerçekleştiği gibi konularda bilgiler verdi ve kendi deneyimlerini paylaştı.

Editör: Vitrin Haber