Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Vizyon çalışmaları çerçevesinde yürütülen Hami projesi kapsamında 15 Eylül Anaokulu ve İstanbul kolejinin ortaklaşa yürüttükleri çalışmada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. Yıl dönümü Gençlik Merkezi Salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Kirendibi’nin katılımlarıyla coşku ile kutlandı.

İlk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamanın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözleri ile tüm dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. 

Çocuklarımızın, kendine güvenen, çağın ruhunu anlayan, teknolojiye hâkim, girişimci, ufku ve vizyonu geniş, değerlerine bağlı, kültür ve medeniyetimizi daha ileri noktalara taşıyacak bireyler olarak yetişmesine büyük özen gösteriyoruz. Yarının teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız aydınlık olsun. Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. Coşkumuzun ve yaşama sevincimizin sürekli olması dileğiyle tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” Diye belirten Yusuf Haskılıç’ın ardından sahnede 23 Nisan Bayramı’nı doyasıya kutlayan minikler sınıf öğretmenleri rehberliğinde hazırlamış oldukları şiir, şarkı ve oratoryolara imza attılar. 

Program sonunda gerçekleştirilen yarışmalarda renkli dakikalar yaşanırken günün hatırası olarak hazırlanan madalyalar ve okul amblemlerini taşıyan rozetler çocuklara armağan edildi. Çocuklarla çekilen toplu resimlerin ardından programa son verildi.

Editör: Vitrin Haber