Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanması ile birlikte Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üniversite tercih tarihlerini açıkladı.

ÖSYM başkanı Prof. Dr. Halis Aygün yaptığı açıklamada YKS sınavında TYT’ye 2 milyon 446 bin 51, AYT sınavına 1 milyon 985 bin 689 YDT sınavına ise 134 bin 323 adayın başvuru yaptığını belirtmişti. Sınava giren öğrenciler 23 Temmuz 2019 itibari ile sınav tercihlerini yapmaya başladı. 29 Temmuz 2019’da 23:59’da sona erecek olan tercih sürecinde öğrenciler, profesyonellerden destek alarak tercih yapmaları oldukça önemli. Ayrıca tercih yapmadan önce ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınladığı tercih kılavuzunda tercih yapma sürecinde öğrencilere yardımcı olacak tüm açıklamalar detaylı bir şekilde yer alıyor. Tercih yapacak öğrencilerin önlisans programı için TYT puan türünden en az 150, lisans programlarını tercih edecek adayların ise AYT puan türünden en az 180 puan almış olması gerekiyor.

GERZE MESLEK YÜKSEK OKULUNDA YENİ BÖLÜMLER AÇILDI

Yeni tercih dönemi ile ilgili Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu tarafından yapılan açıklamada, Üniversitenin temel değerlerine bağlı kalarak, kalite standartlarında öğrencilerine mesleki bilgi ve beceri kazandırma iş dünyası ile iş birliği içinde bölgenin ve ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücü yetiştirme misyonu çerçevesinde yeni öğrencilerini beklediği duyuruldu.

Gerze Meslek Yüksek Okulu 2019-2020 eğitim öğretim döneminde toplam 12 bölüm ve 565 kontenjanla döneme başlayacak. Aşçılık, Basım ve Yayın Teknolojileri, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Giyim Üretim Teknolojileri, Kültürel Miras ve Turizm, Moda Yönetimi, Tekstil Teknolojisi, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Grafik Tasarım (İ.Ö),Radyo ve Televizyon Programcılığı (İ.Ö) bölümlerine ek olarak bu yıl Bankacılık ve Sigortacılık, Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği bölümleri de açıldı. Fiziki ve Akademik altyapısı Türkiye ortalamasının üzerinde olan Gerze Meslek Yüksekokulu, 4 Öğretim Üyesi, 41 Öğretim Görevlisi olmak üzere genç ve dinamik 45 Akademik Personeli ile bölgenin ve ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün kalite yaklaşımlarıyla uyumlu olmasının yanı sıra yıl boyunca düzenlenen etkinliklerle birlikte, okul içinde futbol, voleybol, basketbol sahası gibi imkanlarıyla başarılı sonuçlar elde ederek öğrencilerin moral ve motivasyonları ön planda tutularak eğitim dönemi daha verimli hale getiriliyor.

Editör: Vitrin Haber