Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan projelerin sergilendiği TÜBİTAK bilim fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Tübitak’ın destekleri ile  Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan açılışa Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Tübitak Temsilcisi Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Savaş Baştürk, İlçe Emniyet Müdürü Ünal Arslan, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut, daire ve okul müdürleri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müdürü Murat Balcıoğlu katılımcılara teşekkür etti. Balcıoğlu; “TÜBİTAK Bilim Fuarı öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda diledikleri konular üzerinde araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri öğrenciler ve izleyenler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktır. Bu amaç doğrultusunda fuarımızda 73 öğrenci ve 19 danışman öğretmenin nezaretinde toplam 39 adet proje hazırlanmıştır” dedi.
Program Comenius Okul Projesi kapsamında Maceristan’dan gelen iki öğrenciyi evinde 3 ay misafir eden okul öğrencilerinin ailelerine plaket verilmesi ile devam etti. Daha sonra bilim fuarının açılışına geçildi. Bilim Fuarının açılış kurdelesi Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdürü Halil Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müdürü Murat Balcı tarafından birlikte kesildi. Proje kapsamındaki eserlerin tanıtımının yapıldığı stantları tek tek gezen Kaymakam Bülent Bayraktar ve beraberindekiler projeleri büyük bir dikkatle inceleyerek işlevleri hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Projeyi gerçekleştiren öğrencilerin protokol tarafından kutlanmasından sonra, fuar ikramlarla devam etti.

Editör: Vitrin Haber