Sinop Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi yerleşkesinde bulunan spor salonunda açılışı yapılan turnuvaya, Sinop Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi takımları katıldı.

Açılışta konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, “Tarih boyunca insanlık; ekonomik ve siyasal rekabetin sertleştiği dönemlerde büyük acılara ve kıyımlara şahit oldu. İnsanoğlu, böyle dönemlerde birbirinin kanını döktü, kin tuttu, nefret etti, onlarca hatta yüzlerce yıl süren çatışma ve uyuşmazlıkların temelini attı. Ancak yine böyle dönemlerde insanoğlunun imdadına müzik, edebiyat, sanat ve spor yetişti. Bu alanlardaki rekabet, toplumların, milletlerin birbirlerini tanımalarını, yakınlaşmalarını ve anlamalarını sağladı.” dedi.

Ayrıca Bircan, “Ev sahipliğini üstlendiğimiz spor organizasyonlarını çok önemsiyorum. Güzel ülkemin farklı yörelerinden gelen gençlerin birbirleriyle rekabet ederken, aynı zamanda yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kuracaklarını biliyorum. Sporun ürettiği barışçıl rekabetin aslında sevmeyi ve iletişim kurmayı kolaylaştırdığını, sporu seven ve zaman ayırmaya çalışan bir birey olarak hissediyorum.”

Törenin devamında konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz, böyle başarılı bir turnuvanın ilimizde ve Üniversitemizde yapılıyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, emeği geçenlere de teşekkür etti. 
Rektör Prof. Dr. Recep Bircan ile Vali Dr. Ahmet Cengiz’in, turnuvaya katılan Üniversitelere katılım belgelerini takdim etmesinin ardından turnuva pastası, Vali, Rektör, Rektör Yardımcıları ve Federasyon Temsilcisi tarafından kesildi.

Açılış töreninin ardından turnuvanın ilk maçı Sinop Üniversitesi ile Çankırı Karatekin Üniversitesi arasında yapılırken, Sinop Üniversitesi kız voleybol takımı maçı 3-0 aldı. Turnuvalar devam ediyor.



Editör: Vitrin Haber