Diyarbakır Ergani Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Diyarbakır Ergani Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Gerze Şehit Nurullah Saraç Lisesi arasında 3 yıldır gerçekleştirilen Kardeş Okul Projesi kapsamında etkinlik düzenlendi. Diyarbakır Ergani Kız Teknik ve Meslek Lisesi okul Müdürü Bilal Durmaz, 3 öğretmen ve 14 öğrenci ile birlikte ile Gerze Şehit Nurullah Saraç Lisesi’ni ziyaret etti. 

Gerze’ye gelen konuklarını ilçe girişinde karşılayan Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müdürü ve okul öğretmenleri konuklarına çiçek verdiler.  

Daha sonra kahvaltı için İskele Çay Bahçesine geçen misafirleri burada İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç ve ev sahipleri Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencileri karşıladılar. Konuk okul müdürü Bilal Durmaz kahvaltıda yaptığı konuşmada misafirperver ve samimi karşılamadan ötürü teşekkür etti. Durmaz; “Diyarbakır’dan geliyoruz, protokol gereği her sene Gençlik Haftası nedeniyle karşılıklı ziyaretlerde bulunuyoruz. Geçen yıl Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi konuğumuz olmuş ve onları Diyarbakır’ da ağırlamıştık. Bu yılda burada olduğumuz için mutluyuz. Buradaki amacımız bir gönül köprüsü kurmak ve ileride de bunu devamını sağlamaktır. Üçüncü yılımızdayız ve üç gün burada kalacağız. Çocuklarız ilk defa buraya geliyor, Gerze’nin güzelliğini, misafirperverliğini görecek ve güzel izlenimlerle buradan ayrılacağımızı umuyorum” dedi.

Ev Sahibi Okul Müdürü Murat Balcıoğlu ise duygularını; “Ergani Teknik ve Kız Meslek Lisesini ilçemizde ağırladığımız için mutluyuz, bu projenin nice yıllar devam etmesini diliyoruz. Gerze ve Ergani arasında sağlıklı dostluklar kurulmasına, ailelerin tanışmasına velilerin tanışmasına öğrencilerin birbiriyle uzun soluklu dostluklar kurmasına vesile olacağını ümit ediyorum. Bu proje sayesinde ön yargılar tamamen ortadan kalkar ve Ergani ile Gerze arasında kurulan kardeşlik ve dostluk köprüsü nice yıllar sürer, kendilerine hoş geldiniz diyoruz” diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, projeye katkılarından dolayı Ergani Kız Teknik Lisesi müdürü, müdür yardımcısı ile öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Genç; “Bu kardeşlik projesinin uzun yıllar devam edeceği temennisiyle bu projenin önümüzdeki yıllarda daha da genişleyerek onları daha fazla ilimize ve ilçemize bekliyoruz, sevgi dostluk paylaşıldıkça çoğalır biz bu duygularla hepsine tekrar ilçemize hoş geldin diyoruz” dedi.

Konuk okulun öğretmen ve öğrencilerine, Gerze’de kaldıkları 3 gün boyunca, Sinop İli ve ilçeleri ile Samsun ilinin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtımı amaçlı geziler düzenlenecek. Öğretmen ve öğrenciler evlerinde konuk edilecek misafirler İki kültürün kardeşlik, dostluk ve sevgi çerçevesinde kaynaşması sağlanacak.

Editör: Vitrin Haber