Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen yarışmaya; ilkokul, ortaokul ve orta öğretim kategorilerinde, ilçelerinde birinci olan 25 öğrenci katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Maarif Müfettişleri Başkanı Yusuf Turhal, Müdür Yardımcısı Kadir Altunkaynak ve şube müdürleri programa katılarak öğrencilere moral verdi. 

3 gün süren finaller sırasında öğrenciler; okudukları kitaplardan seçtikleri bir eseri seyircilere anlattı. Oldukça çekişmeli geçen final yarışmasında İlkokul kategorisinde; Erfelek Atatürk İlkokulu öğrencisi birinci olurken, Boyabat Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Gözde Gençoğlu ikinci ve Sinop Fatih İlkokulu öğrencisi İpek Özkara'da üçüncü oldu. Ortaokullar kategorisinde Sinop Gelincik Ortaokulu öğrencisi Sude Çıvgın birinci, Boyabat Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Sibel Demirtaş ikinci ve Gerze Atatürk Ortaokulundan Ece Şevval Özer üçüncü oldu. Ortaoğretim kategorisinde de; Sinop Anadolu Lisesi öğrencisi Ebrunur Şişli birinciliği alırken, ikinciliği Türkeli Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Demirtaş, üçüncülüğü ise Ayancık Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Burdu Kandemir elde etti. 

PROJE KAPSAMINDA 24 BİN 475 KİTAP OKUNDU
Tüm öğrencilere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan; yarışmaya katılan herkesin birinci olduğunu, projedeki amacın herkese kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve toplum önünde heyecanlanmadan konuşma becerisinin yerleştirmek olduğunu söyledi. Türkkan; "Proje kapsamında ilimizde toplam 24 bin 475 adet kitap okunmuştur. Yarışmaya emek veren AR-GE Birimi çalışanlarına, jüri üyelerine, idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.  

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda Sinop ili genelinde gerçekleştirilen yarışma ile; resmi ve özel ana okulları, ilkokullar, ortaokullar ve orta öğretim okullarında kitap okumaya olan ilgiyi ve hitabet gücünü artırmak, öğrencinin Türkçe dil seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, ana dilimizi doğru kullanma şuurunu kazandırmak, okulunu temsil etme sorumluluğunu geliştirmek amaçlanıyor.
Editör: Vitrin Haber