Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Esra Köroğlu tarafından hazırlanan ve yaklaşık 60 bin TL bütçeli ‘Çocuklar STEM Yolculuğuna Çıkıyor’ proje TÜBİTAK 4004 projesi kapsamında onaylandı. Projeye Sinop il ve ilçelerindeki 50 dezavantajlı ortaokul öğrencisi katılacak.

“Boyabat’ta Çocuklar, STEM Yolculuğuna Çıkıyor“ isimli projenin Sinop’ta bu dönem onaylanan tek proje olma özelliği taşıdığını belirten proje yürütücüsü Esra Köroğlu; TÜBİTAK 4004, Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programıdır.

ÖĞRENCİLERİN BİLİME İLGİ VE MERAK OLUŞTURMASINI İSTİYORUZ
Bu proje ile Sinop ve ilçelerindeki dezavantajlı ortaokul öğrencileri için planlanan STEM odaklı uygulamalar ile öğrencilerin bilime ilgi ve merak oluşturmaları, STEM alanlarına yönelik farkındalıkları ve STEM alanlarında kariyer gelişimlerine etkisinin araştırılması amaçlanmaktadır. Bu amaçla proje süresince matematiksel modelleme, mühendislik tasarımlar, kodlama ve bilimsel sorgulamayı bütünleşik ele alan STEM etkinlikleri ile sanat ve spor etkinlikleri gerçekleştirilecektir” dedi

PROJE MALİYETİ YAKLAŞIK 60 BİN TL
Proje kapsamında hedef kitlelerinin Sinop il ve ilçelerinde 6’ıncı ve 7’inci sınıflarda öğrenim gören 50 ortaokul öğrencisi olduğunun altını çizen Köroğlu; “Projenin katılımcılarını sosyoekonomik yönden dezavantajlı (köy okulları, yatılı bölge ortaokulları, taşımalı ve sosyoekonomik düzeyi düşük) öğrenciler oluşturacaktır.  Projeye katılan öğrenciler 25’er kişiden oluşan iki gruba ayrılacak ve STEM odaklı etkinliklerin uygulanacağı 31 Ağustos- 5 Eylül 2021 tarihleri arasında 6 günlük eğitime katılacaklardır. Desteklenen projemizin bütçesi 59 bin 451,43 TL ‘dir.

STEM EĞİTİMİNE YÖNELİK OLUMLU ALGI VE FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ
Proje sonunda katılımcıların STEM alanlarına karşı merak içinde araştırmacı ve yaratıcı yönlerinin ortaya çıkmasını amaçladıklarını belirten Esra Köroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına yönelik farkındalık kazanmaları, STEM eğitimine yönelik olumlu algı ve farkındalık yaratmak, ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmak için cesaretlendirmek ve geliştirici imkânlar sunmak, bilimin günlük yaşam ile ilişkisinin fark edilmesini sağlamak, öğrencilerin iş birliği içerisinde akranları, eğitimciler ve diğer görevliler ile çalışmalarını sağlayarak sosyalleşmesi projenin beklenen sonuçları arasındadır.
Proje desteklerinden dolayı Sinop Üniversitesi, Boyabat Kaymakamlığı, Boyabat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü, Boyabat Belediyesi, Yıldız Kırtasiye, Konak Pastanesi, Resul Fotoğrafçılık, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği(BOYİMDER) ve Simge Ticaret’e teşekkürlerimizi sunarız”.

TÜBİTAK 4004 projesi kapsamında onaylanan proje ile Boyabat İlçe Millî Eğitim Müdürü Osman Özkan ve Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Gündoğdu, proje yürütücüsü öğretmeni Esra Köroğlu’nu tebrik edip başarılarının devamını diledi. 

“Boyabat’ta Çocuklar, STEM Yolculuğuna Çıkıyor” Proje Yürütücüsü Esra Köroğlu, Proje Uzmanları Doç. Dr. Esra Bozkurt Altan, Doç. Dr. Nurhan Öztürk, Proje Eğitmenleri Prof. Dr. Orhan Karamustafaoğlu, Prof. Dr. Savaş Baştürk, Prof. Dr. Süleyman Yaman, Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Sema Tan, Dr. Öğr. Üyesi Tuğra Karademir Coşkun, Dr. Öğr. Üyesi Ozan Filiz, Dr. Öğr. Üyesi İrem Üçüncüoğlu, Fen Bilimleri Öğretmeni İrfan Gümüş, Rehberlik ve Psikolojik Danışman Özge Öztürk, Müzik Öğretmeni Murat Köroğlu, Proje Rehberleri Mehmet Nuri Yılmaz, Hasan Şahin, Tuğba Kevser Başyurt, Semanur Dursun, Gamze Şen.

Editör: Vitrin Haber