İstanbul Ülker Sport Arena’da düzenlenen uluslar arası boyuttaki FRC 2019 İstanbul Regional yarışmasında Rookie Inspratıon ödülünü kazanan genç sporcular şehrimize son 6 ayda ikinci kez gurur yaşattılar. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sinop Bahçeşehir Koleji Robotik takımı mentorü Ayşe Demirbaş “21. Yüzyılın eğitim dili kabul edilen STEM ve robotiğin tüm dünyada yaygınlaşması için faaliyet gösteren FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) ve onun Türkiye temsilcisi Fikret Yüksel Vakfı’nın ülkemizde düzenlenen en prestijli yarışmasından ödülle dönmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.  

Ayşe Demirbaş sadece 6 aylık bir mazisi olan takımlarının katıldıkları 2 yarışmada da ödül kazanmalarının gençlere güvenmenin ve onlara doğru yerde doğru sorumluluklar vermenin bir neticesi olduğunu söyledi. Yarışma jürisinin özellikle sorumluluk ve farkındalık projelerimiz olan Sokak hayvanları için kermes, köy anaokulları için oyuncağımı paylaşıyorum temalı oyuncak kumbarası, köy kardeş okullarımızla STEM ve robotik günleri etkinliği, Sinop Üniversitesi ile robotik ve yazılım dili farkındalık etkinliğinden çok etkilendiğini ve bunların bu kadar kısa bir sürede başarıyla uygulanmasının takdir topladığını söyledi. İnsanla sanatı ve bilimi aynı potada eritebilme başarısının kendilerini bu ödüle ulaştırdığını söyleyen Mentor Ayşe Demirbaş,  kazandıkları bu tecrübeyle bundan sonraki süreçte ülkemizi yurt dışında da ödüllerle tanıştırmak istediklerini ve yollarına emin adımlarla devam ettiklerini söyledi. Özellikle Sinop’ta artan takım sayısıyla bu alanda daha da büyüyeceklerini ve deneyimlerini diğer takımlarla da paylaşarak Sinop adına yeni ve daha büyük başarılar elde edeceklerini belirterek katılan diğer takımlara da tebriklerini sundu. 

Editör: Vitrin Haber