Yerel ve bölgesel kalkınma hedefiyle birçok başarılı proje, çalıştay ve sempozyuma ev sahipliği yapan Sinop Üniversitesi “19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu”  ile alanında öncü bilim adamları ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi. 
Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen sempozyuma; Sinop Valisi Hasan İpek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Atalay, Rektör Vekili Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Sinop İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Üniversite Genel Sekreteri Mehmet Atlı, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Üretici Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Parlak, Fakülte Dekanları, Misafir Akademisyenler, Sektör Temsilcileri, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Daire Başkanları, Akademik-İdari Kadro ve öğrenciler katıldı.

Program, 27 Temmuz 2017 Cuma günü geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden Sinop Üniversitesi Su Ürünler Fakültesi Dekanı Merhum Prof. Dr. Murat Sezgin için hazırlanan video gösterimi ile başladı. Video esnasında duygu dolu anlar yaşandı.

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Hülya Turan, düzenlenen sempozyum ile Su Ürünlerini ilgilendiren konularda bilgi paylaşımı yapılacağını, sektörün sorunları ve çözüm yollarının tartışılacağını ve Su Ürünleri sektörünün gelişimi ile ilgili müzakerelerin yapılacağını belirtti.

Ardından konuşan Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl da, düzenlenen sempozyumun hayırlı olmasını dileyerek, sempozyum aracılığı ile Su Ürünleri sektörünün beklentileri ve geleceğe yönelik hedeflerinin konuşulacağını ifade etti. Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, “Ümit ediyorum ki 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu verimli bir toplantı olacak ve güzel neticeler elde edilebilecektir” dedi.
Programda daha sonra konuşan Sinop Valisi Hasan İpek de, Sempozyuma katılan akademisyen ve sektör temsilcilerine kolaylıklar dileyerek, gerçekleşen 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumunun hayırlı olmasını diledi.
19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu açılış oturumlarıyla devam etti. Programa davetli konuşmacı olarak katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdür Dr. Mustafa Atalay, Bakanlık tarafından Su Ürünleri sektörü ve yürütülen su ürünleri çalışmalarına sağlanan desteğin arttığını belirterek, sempozyumun başarılı geçmesini diledi.

Ardından konuşan Su Ürünleri Yetiştiriciliği Üretici Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Parlak ise katılımcılara Su Ürünleri sektöründe gelinen aşama ve sektörün beklentileri hakkında bilgiler verdi.
19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, açılış programının ardından düzenlenen çeşitli oturumlar, poster ve bildiri sunumlarıyla devam etti. 4 gün sürecek olan Sempozyumda su ürünlerine yönelik birçok konu tartışılacak. 
15 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek Sempozyumda, Deniz ve iç su ortamlarında meydana gelen ekolojik sorunlar, biyo-çeşitlilik, içsu ve denizlerimizde balık stoklarının azalması, balıkçılık kaynaklarının korunması ve verimli işletilmesi, su ürünleri üretimi, üretimin arttırılması gibi çeşitli sorunlar, neden-sonuç ilişkileri ve çözümler masaya yatırılacak.

 
Editör: Vitrin Haber